Lohipiirakka

Annoskoko: 6 1 h 30 min

Lohipiirakka

Lohipiirakka – aina maistuva suolainen tarjottava

Lohipiirakka on ihana suolainen tarjottava niin juhlapöytään kuin illanistujaisiin. Erilaiset suolaiset piirakat ovat pitäneet pintansa jo vuosikymmeniä suomalaisten suolaisena tarjottavana ja maistuvat lähes kaikille. Ne sopivat tilanteeseen kuin tilanteeseen. Voit seurata reseptiä videolta alta ja valmistaa lohipiirakan samalla.

Valmistusaineet

pohja:

  • 3 dl spelttivehnäjauhoja
  • 100 g voita
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 kananmunankeltuainen
  • 1 rkl kylmää vettä

täyte:

  • 300 g nahatonta kirjolohifileetä
  • 1 sitruuna
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 1 pieni purjo
  • 1 pieni fenkoli
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1/4 ruukku tilliä

muna-kermaseos:

  • 4 kananmunaa
  • 3,3 dl kuohukermaa
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/2 tl mustapippuria myllystä
  • 1/4 tl muskottipähkinää
  • 150 g cheddarjuustoraastetta

Lohipiirakka ohje

  1. Valmista ensin pohja. Nypi jauhot, voi ja suola murumaiseksi seokseksi. Lisää keltuainen ja vesi.
  2. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Laita jääkaappiin 15 minuutiksi.
  3. Leikkaa lohi keskikokoisiksi kuutioiksi. Raasta joukkoon sitruunan kuori ja mausta suolalla sekä pippurilla.
  4. Leikkaa purjon vihreä osa pois, halkaise ja huuhdo purjo. Suikaloi se. Leikkaa fenkolista sormimaiset tupsut pois ja viipaloi fenkoli.
  5. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota siinä purjo ja fenkoli pehmeäksi, noin 8 minuuttia.
  6. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele korkeareunainen irtopohjavuoka (Ø 20 cm). Painele taikina jauhotetuin käsin vuoan pohjalle ja reunoille.
  7. Levitä purjo-fenkoliseos taikinan päälle. Lisää lohikuutiot ja hienonnettu tilli.
  8. Sekoita kevyesti vatkatut kananmunat, kerma, mausteet sekä juustoraaste kulhossa keskenään. Kaada seos piirakkapohjalle.
  9. Paista 175 asteessa 40-45 minuutin ajan, kunnes täyte on hyytynyt.

Vinkki! Voit tehdä piirakan myös laakeampaan piirakkavuokaan (Ø 24 cm). Lyhennä silloin paistoaikaa noin 10 minuuttia.

Takaisin resepteihin Tulosta sivu
Reseptin ravintosisältö / annos

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Annoskoko 296

Energia 697 kcal

Proteiini 26 g

Hiilihydraatit 21 g

Rasva 57 g

Tyydyttynyt rasva 30 g

Ravintokuitu 4 g

Suola 2.5 g

Sokeri 1 g

Kolesteroli 294 mg