Lehtikaaliletut

Annoskoko: 20 pientä / 8 isoa lettua 35 min

lehtikaaliletut

Lehtikaaliletut savulohitäytteellä – maukas ja terveellinen kalaruoka

Lehtikaaliletut ovat terveellinen ja ravitseva vaihtoehto, kun tekee mieli hieman herkutella letuilla. Ne valmistetaan kuten tavallisetkin letut, taikinaan lisätään vain hienoksi silputtua lehtikaalia ja sekoitetaan. Tiesitkö muuten, että pieniä lettuja kutsutaan ohukaisiksi ja suurempi malli taas on nimeltään lettu tai räiskäle? Muistathan säädellä levyn tehoa lettujen paiston aikana.

Sopiva lämpötila on silloin, kun lettujen pinta ehtii hyytyä ja letut paistuvat pohjalta kauniin ruskeiksi. Lettuja paistetaan noin minuutti-pari per puoli. Omistatko kaksi paistinpannua? Paista letut kahdella pannulla niin saat ne valmiiksi tuplasti nopeammin.

Lehtikaaliletut voit nauttia kevyenä ateriana puolukkahillon kera, aivan kuten pinaattiletutkin. Ravitsevan ja proteiinirikkaan pääruoan saat, kun tarjoilet lettujen kanssa maukasta savukirjolohitäytettä. Voit käyttää samaa täytettä myös perinteisen lettutaikinareseptimme täytteenä. Savukirjolohitäyte on kevyt ja ravitseva ja sopii hyvin arkiseksi täytteeksi lehtikaaliletuille. Juhlavamman ja täyteläisemmän täytteen saat, kun käytät kermaviilin tilalla ranskankermaa tai smetanaa. Katso reseptivideo alta ja valmista itse!

Lehtikaaliletut reseptivideo

Valmistusaineet

lehtikaaliletut:

  • 100 g lehtikaalia
  • 3 kananmunaa
  • 5 dl maitoa
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl ruisjauhoja
  • 1/4 tl suolaa
  • ripaus muskottipähkinää

lämminsavukirjolohitäyte:

  • 1 keltainen paprika
  • 100 g purjoa
  • 250 g Kalaneuvos lämminsavukirjolohta
  • 200 g kermaviiliä tai ruuanvalmistusjogurttia
  • 1 tl sitruunanmehua
  • 1 tl sinappia
  • 1/4 tl rouhittua mustapippuria

paistamiseen:

  • 1/2 dl öljyä

Lehtikaaliletut ohje

  1. Huuhtele lehtikaalit ja poista niistä keskiruoti. Silppua lehtikaalit veitsellä tai jauha hienoksi tehosekoittimessa.
  2. Vatkaa munien rakenne rikki. Lisää puolet maidosta sekä jauhot.
  3. Lisää lopuksi lehtikaalit sekä loppuosa maidosta ja mausteet. Anna taikinan turvota 15 minuuttia.
  4. Tee sillä aikaa täyte: Kuutioi paprika pieniksi kuutioiksi. Silppua purjo.
  5. Sekoita lämminsavukirjolohi, kermaviili ja rahka tai muu ruuanvalmistustuote, paprikakuutiot, sipulisilppu ja mausteet.
  6. Anna täytteen maustua jääkaapissa tunnin ajan.
  7. Kuumenna paistinpannu ja paista pannulla öljyssä taikinasta ohuita lettuja, suuria räiskäleitä tai pikkulettuja makusi mukaan.
  8. Tarjoile haaleina lämminsavukirjolohitäytteen kera.

Vinkki: Kokeile lämminsavukirjolohitäytettä myös uuniperunoiden täytteenä. Purjon sijaan voit käyttää muutaman varren kevätsipulia.

Takaisin resepteihin Tulosta sivu
Reseptiin sopivia Kalaneuvoksen tuotteita
Reseptin ravintosisältö / annos

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Annoskoko 435 g

Energia 561 kcal

Proteiini 32 g

Hiilihydraatit 44 g

Rasva 27 g

Tyydyttynyt rasva 9 g

Ravintokuitu 5 g

Suola 0.8 g

Sokeri 13 g

Kolesteroli 216 mg