Katkarapuskagen

Annoskoko: 4 30 min

Katkarapuskagen

Katkarapuskagen on klassikko

Katkarapuskagen eli toast skagen on alunperin ruotsalainen alkupala, mutta on myös suosittu koko Skandinaviassa. Katkarapuskagenin kehitti ruotsalainen ravintoloitsija 1950-luvulla työskenneltyään laivalla. Moni muistaa nämä leivät juuri risteilylaivojen klassikkoherkkuna, joiden suosio on pitänyt pintansa jo vuosikymmeniä. Tästä leivästä on monia eri versiota ja alkupalana tarjottavat leivät poikkeavat huomattavasti näistä risteilylaivojen klassikoista.

Katkarapuskagen on näyttävä ja rakastettu klassikko, joka sopii erityisesti elokuun rapujuhliin ja monenlaisiin illanistujaisiin läpi vuoden. Voit tarjoilla katkarapuskagenit omana ruokalajinaan kokonaisina runsastäytteisinä leipinä vaikkapa lounaana salaatin kera tai tarjoilla ne pienempinä alku- tai cocktailpaloina. Tämä ihastuttava leipä on ihanan raikas tarjottava ja sopii erityisesti merenelävistä pitäville.

Valmistusaineet

  • 400 g isoja kuorittuja katkarapuja
  • 1/2 dl majoneesia
  • 1/2 dl ranskankermaa
  • 1/4 tl suolaa
  • 2 tl sitruunanmehua
  • 2 rkl hienonnettua tilliä

lisäksi:

  • 4 isoa vaaleaa paahtoleipäviipaletta
  • 50 g muikunmätiä
  • muutama tillin oksa
  • 1 sitruuna

Katkarapuskagen ohje

  1. Sulata katkaravut pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ravut huolellisesti ja taputtele kuiviksi talouspaperilla.
  2. Sekoita majoneesi ja ranskankerma kulhossa keskenään. Mausta suolalla ja pippurilla.
  3. Kääntele katkaravut majoneesiseokseen. Lisää sitruunanmehua ja hienonnettu tilli.
  4. Paahda leivät ja leikkaa kolmioiksi. Jaa katkaraputäyte leiville. Annostele päälle muikun mätiä.
  5. Koristele leivät tillillä ja sitruunalohkolla.
Takaisin resepteihin Tulosta sivu
Tässä reseptissä käytetyt tuotteet
Reseptin ravintosisältö / annos

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Annoskoko 184

Energia 231 kcal

Proteiini 21 g

Hiilihydraatit 14 g

Rasva 10 g

Tyydyttynyt rasva 3 g

Ravintokuitu 2 g

Suola 4.5 g

Sokeri 1 g

Kolesteroli 217 mg