Kalavuoka

Annoskoko: 4 40 min

Kalavuoka

Valmistusaineet

kastike:

  • 4 dl ruokakermaa
  • 2 rkl spelttivehnäjauhoja
  • 1 rkl Dijon-sinappia
  • 100 g cheddarjuustoraastetta
  • 1/2 tl jauhettua muskottipähkinää
  • 2 rkl sitruunankuorta

pinnalle:

  • 1 dl raastettua parmesaania

Kalavuoka ohje

  1. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen
  2. Esikeitä pastaa 5 minuuttia. Poista kirjolohifileen nahka ja kuutioi molemmat kalat.
  3. Hienonna sipulit ja kuullota niitä öljyssä pannulla, kunnes sipulit ovat pehmenneet.
  4. Valuta pasta ja kumoa se voideltuun uunivuokaan. Lisää kuutioidut kalat sekä sipulit.
  5. Kuumenna ruokakerma pinnoitetussa kattilassa ja vatkaa joukkoon vehnäjauhot. Keitä sekoittaen, kunnes kastike on paksumpaa.
  6. Lisää sinappi, juustoraaste, sitruunankuoriraaste ja muskottipähkinä.
  7. Kuumenna, kunnes juusto sulanut ja kaada kastike vuokaan.
  8. Ripottele kastikkeen päälle parmesaanijuusto. Paista 200 asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.
  9. Anna kalavuoan vetäytyä hetki ennen tarjoamista.
Takaisin resepteihin Tulosta sivu
Reseptin ravintosisältö / annos

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Annoskoko 303 g

Energia 541 kcal

Proteiini 34 g

Hiilihydraatit 17 g

Rasva 34 g

Tyydyttynyt rasva 19 g

Ravintokuitu 2 g

Suola 1.1 g

Sokeri 5 g

Kolesteroli 115 mg

Kalavuoka lohesta tai kirjolohesta eurooppalaiseen tapaan

Kalavuoka voidaan valmistaa monella eri tavalla. Tässä Kalaneuvoksen helpossa reseptissä valmistamme kalavuoan eurooppalaiseen tyyliin pastalla ja täyteläisen juustoisella kastikkeella. Kuviopasta tuo kaunista ulkonäköä ja rakennetta ruokaan. Kalavuoasta saa runsaasti energiaa ja jaksamista hiilihydraattien, hyvien rasvojen ja proteiinien muodossa. Tämä ruoka sopii siis erinomaisesti esimerkiksi kasvavia lapsia sisältävän perheen arkiruokien kiertoon ja paljon liikuntaa tai fyysistä työtä tekeville aikuisille – tai jos on muuten vain kova nälkä! Katso reseptivideo alta ja valmista sen mukana!

Kalavuoka reseptivideo