Inkiväärilohi Airfryerissa
Annoskoko: 4 30 min
Inkiväärilohi airfryerissa – terveellinen ja helppo ruoka
Inkiväärilohi airfryerissa on superhelppo ja nopea ruoka, sillä kypsentäminen sujuu vaivatta ja nopeasti kiertoilmakypsentimessä eli airfryerissa. Airfryerissa kypsentämisen hyvinä puolina ovat, että paistamiseen ei tarvitse lisätä lainkaan rasvaa, se kuumenee nopeasti ja kypsentää ruoan lyhyemmässä ajassa kuin perinteiset uunit, mikä säästää aikaa. Lisäksi se tuottaa vähemmän käryä ja rasvankäryä kuin perinteisillä paistomenetelmillä.
Inkiväärilohen voi valmistaa lohen sijaan myös kirjolohesta. Kala maustetaan inkivääristä, suolasta ja mustapippurista tehdyllä tahnalla, joka tuo annokseen ripauksen aasialaista keittiötä, sillä inkivääri kuuluu olennaisena osana Aasian ruokakulttuuriin. Inkiväärin maku on raikas ja mausteinen, mutta samalla myös miellyttävän aromaattinen. Inkivääri tuo ruoalle lämpimän vivahteen, joka on voimakkaampi tuoreena ja hieman pehmeämpi kypsennettynä.
Inkiväärilohi on herkullinen, terveellinen ja ravitseva ruokalaji, jossa yhdistyvät lohen pehmeä maku ja inkiväärin raikas, hieman mausteinen vivahde.
Inkiväärilohen voi tarjoilla keitetyn parsakaalin kanssa. Se sopii myös hyvin jasmiiniriisin, kvinoan tai keitettyjen perunoiden kanssa. Jos et omista, voit valmistaa tämän myös hyvin pannulla.
Valmistusaineet
- 400 g lohta (tai kirjolohta)
- 1 rkl oliiviöljyä
- 3 cm pätkä tuoretta inkivääriä
- 1 tl suolaa
- muutama rouhaisu mustapippuria myllystä
Lisäksi:
- 1 parsakaali
- 1 rkl paahdettuja seesaminsiemeniä
- 1/2 ruukku korianteria
Inkiväärilohi Airfryerissa ohje
- Raasta inkivääri. Sekoita oliiviöljy, inkivääriraaste, suola ja mustapippuri tahnaksi.
- Kuivaa lohipalan pinta talouspaperilla kuivaksi ja hiero maustetahna lohen pintaan.
- Esilämmitä airfryer 180 asteeseen, nosta lohi airfryeriin nahkapuoli alaspäin ja paista noin 10 minuuttia. Lohi on kypsää, kun rikot sen pintaa vähän ja alta paljastuu kauniin pinkki sisus. Jos lohesta tulee valkoinen proteiini ulos, on se mennyt ylikypsäksi. Hyvä sisälämpö lohelle on noin 50 astetta. Paistoaika riippuu koneen tehokkuudesta.
- Keitä lohen kypsymisen aikana parsakaalia suolatussa vedessä lisukkeeksi. Koristele kypsä lohi paahdetuilla seesaminsiemenillä ja korianterilla.
Reseptin ravintosisältö / annos
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Annoskoko 133
Energia 282 kcal
Proteiini 21 g
Hiilihydraatit 2 g
Rasva 21 g
Tyydyttynyt rasva 3 g
Ravintokuitu 1 g
Suola 4.3 g
Sokeri 0 g
Kolesteroli 68 mg
xziii2