Grillatut kirjolohivartaat Micken tapaan

Annoskoko: 4 45 min

Arvio:

3

Grillatut kirjolohivartaat maistuvat kesäisten kasvisten kera

Grillatut kirjolohivartaat Micken tapaan ovat herkullista tarjottavaa ja grillattavaa vaikkapa kesävieraille. Grillatut kirjolohivartaat maustetaan kermapohjaisella kalamausteglazella, jossa päämausteena on Kalaneuvoksen original kalamauste. Original kalamauste on suunniteltu erityisesti punalihaisille kaloille ja sopii tähänkin reseptiin erinomaisesti.

Kalavartaat tarjoillaan sesonkiin sopivan varhaiskasvissalaatin kanssa, johon kuuluu tietenkin mm. ihanat uudet perunat. Salaattiin kuuluu myös feta, joka tuo mahtavasti suolaisuutta salaattiin. Hyvään annokseen kuuluu tietenkin vielä herkullinen ranskankermapohjainen kastike kirjolohenmädin kera. Katso Micken video alta ja valmista sen mukana!

Kirjolohi kalalajina

Kirjolohen liha on punertavaa ja siinä on hieman norjalaista lohta vähemmän rasvaa. Se onkin siksi ruokakalana monikäyttöistä ja terveellistä. Ravitsemuksellisesti kirjolohi on huippuluokkaa: sen lihassa on runsaasti proteiinia, D-vitamiinia ja omega-3-rasvahappoja.

Ympäristöjärjestö WWF on aikoinaan nostanut suomalaisen kasvatetun kirjolohen suositeltavien kalalajien vihreälle listalle. Kasvatettu kirjolohi onkin eettinen ja ekologinen valinta. Sen kasvatusta ohjaa tiukka ympäristölainsäädäntö ja lupajärjestelmä, ja kalankasvattajat ovatkin tehneet paljon työtä ympäristöasioiden eteen.

Valmistusaineet

  • 600g Kalaneuvoksen tuoretta kirjolohta
  • Kalaneuvos original kalamauste
  • rypsiöljyä

Kalamausteglaze:

  • 4 dl kermaa
  • 1 sitruunan kuori
  • 50 g parmesaaniraastetta
  • 3 rkl Kalaneuvos original kalamaustetta
  • suolaa

Grillattu varhaiskasvissalaatti:

  • 150 g varsiparsakaalia
  • ½ suippokaali
  • 200 g porkkanatikkuja
  • 500 g keitettyjä varhaisperunoita
  • suolaa
  • jauhettua mustapippuria
  • rypsiöljyä
  • 200 g fetajuustoa
  • ½ sitruuna

Sitruunakastike kirjolohimädin kanssa:

  • 200 g creme fraichea
  • 100 g kirjolohen mätiä
  • ½ sitruunaa, kuori ja mehu
  • 1 ruukku ruohosipulia, hienonnettu
  • suolaa

Grillatut kirjolohivartaat Micken tapaan ohje

  1. Liota grillivartaita vedessä vähintään 30 minuuttia.
  2. Leikkaa kirjolohi 3×3 cm:n kokoisiksi kuutioiksi, mausta ne Kalaneuvoksen kalamausteella ja laita jääkaappiin noin 30 minuutiksi.
  3. Aseta kirjolohikuutiot vartaisiin ja pirskota päälle rypsiöljyä.
  4. Grillaa niitä kovalla lämmöllä noin minuutti per puoli.
  5. Sivele kalamausteglazea grillauksen aikana, kunnes ne ovat kypsiä.

Kalamausteglaze:

  1. Keitä kerma sitruunan kuoren kanssa, kunnes puolet nesteestä on kiehunut pois.
  2. Sekoita sitten loput ainekset joukkoon ja mausta suolalla.

Grillattu varhaiskasvissalaatti:

  1. Pilko kaikki vihannekset karkeasti ja sekoita ne rypsiöljyn, suolan ja pippurin kanssa.
  2. Grillaa ne grillissä ja siirrä ne sitten uuninkestävään astiaan, joka on asetettu grilliin keskilämmölle, ja anna niiden kypsyä siellä loppuun tai paista niitä uunissa 200 asteessa noin 15 minuuttia.
  3. Ripottele päälle fetajuustoa ja purista päälle sitruunamehua.

Sitruunakastike kirjolohimädin kanssa:

  1. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja mausta suolalla.
Takaisin resepteihin Tulosta sivu
Reseptin ravintosisältö / annos

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Annoskoko 733

Energia 951 kcal

Proteiini 51 g

Hiilihydraatit 33 g

Rasva 66 g

Tyydyttynyt rasva 29 g

Ravintokuitu 7 g

Suola 12.5 g

Sokeri 2 g

Kolesteroli 255 mg

Jätä arvostelu

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kommentit