Grillattu kirjolohi Micken tapaan
Annoskoko: 5 1 h 30 min

Grillattu kirjolohi maistuu raikkaan kesäsalaatin kera
Grillattu kirjolohi kesäsalaatilla Micken tapaan on ihanan raikas kokonaisuus. Katso Micken reseptivideo alta ja valmista sen mukana!
Valmistusaineet
- 1 kg Kalaneuvoksen kirjolohifileetä
- 5 dl vettä
- 1 dl suolaa
- 1 rkl sokeria
- öljyä
- mustapippuria
Kesäsalaatti:
- 1 iso sitruuna
- 1/2 dl oliiviöljyä
- suolaa
- mustapippuria
- 1 kesäkaali
- 200 g sokeriherneitä
- 150 g sellerinvarsia
- 150 g retiisejä
- 1/2 ruukku ruohosipulia
Piparjuurikreemi:
- 300 g tuorejuustoa
- 50 g piparjuurta
- 1/2 ruukku ruohosipulia
- 1/2 sitruunan kuori
- suolaa
- mustapippuria
Grillattu kirjolohi Micken tapaan ohje
- Kiehauta vesi, suola ja sokeri, kaada vuokaan ja anna jäähtyä jääkaapissa.
- Laita kala suolaveteen lihapuoli alaspäin ja anna levätä tunnin ajan jääkaapissa.
- Poista kala suolavedestä ja pyyhi se paperilla.
- Hiero kalaan öljyä, lisää pippuria ja grillaa kalaa lihapuoli alaspäin 5 minuuttia ja sitten nahkapuolella, kunnes se on kypsää, noin 10 minuuttia.
- Tarjoile kesäsalaatin ja piparjuurikreemin kanssa.
Kesäsalaatti:
- Puolita sitruuna ja grillaa puolikkaat leikkuupinnalla, kunnes ne saavat runsaasti väriä.
- Purista sitruuna kulhoon ja vatkaa öljy ohuena virtana joukkoon, mausta suolalla ja pippurilla.
- Leikkaa kesäkaali, sokeriherneet, selleri ja retiisit paloiksi tai ohuiksi viipaleiksi ja hienonna ruohosipuli ja lisää kaikki kulhoon kastikkeen kanssa.
Piparjuurikreemi:
- Raasta piparjuuri ja sitruunan kuori ja sekoita ne tuorejuustoon.
- Hienonna ruohosipuli ja lisää se tuorejuuston joukkoon ja mausta suolalla.
Tässä reseptissä käytetyt tuotteet
Reseptin ravintosisältö / annos
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Annoskoko 617
Energia 625 kcal
Proteiini 41 g
Hiilihydraatit 19 g
Rasva 41 g
Tyydyttynyt rasva 14 g
Ravintokuitu 9 g
Suola 5.4 g
Sokeri 2 g
Kolesteroli 132 mg