Grillattu kirjolohi Micken tapaan

Annoskoko: 5 1 h 30 min

Grillattu kirjolohi kesäsalaatilla

GRILLATTU KIRJOLOHI maistuu raikkaan kesäsalaatin kera

Grillattu kirjolohi kesäsalaatilla Micken tapaan on ihanan raikas kokonaisuus. Tässä reseptissä kirjolohifilee suolataan kevyesti suolalla ja sokerilla maustetussa kylmässä vedessä ennen grillausta. Ideana ja hyvänä puolena tässä on se, että kala suolaantuu juuri sopivasti ja tasaisesti. Huomioithan, että kirjolohifilee saa suolaantua jääkaapissa noin tunnin ajan, joten varaa tähän tarvittava aika. Suolauksen jälkeen kirjolohifilee kuivataan ja maustetaan yksinkertaisin maustein – vain mustapippuri riittää. Kalan grillauksen lihapuolelta riittää vain noin 5 minuuttia kalan paksuudesta riippuen ja nahkapuolelta noin 10 minuuttia. Varo kypsentämästä liikaa, jotta kala ei kuivu liikaa ja kalahan myös jatkaa kypsymistä vielä grillauksen jälkeenkin.

Grillatun kirjolohen kanssa maistuu kesäinen salaatti. Nyt kannattaakin hyödyntää lisukkeena kesän raikkaita kasvimaan antimia, jotka maistuvat kirjolohen kera. Kesäsalaatin kastikkeeksi riittää helppo sitruunainen kastike, joka sekoitetaan salaatin joukkoon. Toisena lisukkeena toimii täyteläinen piparjuurikreemi, joka tuo mukavaa potkua ateriaan. Olethan varovainen piparjuuren määrän kanssa, sillä se on melko ärhäkkää tavaraa ja muistuttaa maultaan voimakasta wasabia. Perinteisesti piparjuurta tarjotaankin kalaruokien kaverina, sillä sen ärhäkkä maku taittaa hyvin kalan rasvaisuutta. Katso Micken reseptivideo alta ja valmista sen mukana!

Grillattu kirjolohi kesäsalaatilla Micken tapaan

Valmistusaineet

  • 1 kg Kalaneuvoksen kirjolohifileetä
  • 5 dl vettä
  • 1 dl suolaa
  • 1 rkl sokeria
  • öljyä
  • mustapippuria

Kesäsalaatti:

  • 1 iso sitruuna
  • 1/2 dl oliiviöljyä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 1 kesäkaali
  • 200 g sokeriherneitä
  • 150 g sellerinvarsia
  • 150 g retiisejä
  • 1/2 ruukku ruohosipulia

Piparjuurikreemi:

  • 300 g tuorejuustoa
  • 50 g piparjuurta
  • 1/2 ruukku ruohosipulia
  • 1/2 sitruunan kuori
  • suolaa
  • mustapippuria

Grillattu kirjolohi Micken tapaan ohje

  1. Kiehauta vesi, suola ja sokeri, kaada vuokaan ja anna jäähtyä jääkaapissa.
  2. Laita kala suolaveteen lihapuoli alaspäin ja anna levätä tunnin ajan jääkaapissa.
  3. Poista kala suolavedestä ja pyyhi se paperilla.
  4. Hiero kalaan öljyä, lisää pippuria ja grillaa kalaa lihapuoli alaspäin 5 minuuttia ja sitten nahkapuolella, kunnes se on kypsää, noin 10 minuuttia.
  5. Tarjoile kesäsalaatin ja piparjuurikreemin kanssa.

Kesäsalaatti:

  1. Puolita sitruuna ja grillaa puolikkaat leikkuupinnalla, kunnes ne saavat runsaasti väriä.
  2. Purista sitruuna kulhoon ja vatkaa öljy ohuena virtana joukkoon, mausta suolalla ja pippurilla.
  3. Leikkaa kesäkaali, sokeriherneet, selleri ja retiisit paloiksi tai ohuiksi viipaleiksi ja hienonna ruohosipuli ja lisää kaikki kulhoon kastikkeen kanssa.

Piparjuurikreemi:

  1. Raasta piparjuuri ja sitruunan kuori ja sekoita ne tuorejuustoon.
  2. Hienonna ruohosipuli ja lisää se tuorejuuston joukkoon ja mausta suolalla.
Takaisin resepteihin Tulosta sivu
Tässä reseptissä käytetyt tuotteet
Reseptin ravintosisältö / annos

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Annoskoko 617

Energia 625 kcal

Proteiini 41 g

Hiilihydraatit 19 g

Rasva 41 g

Tyydyttynyt rasva 14 g

Ravintokuitu 9 g

Suola 5.4 g

Sokeri 2 g

Kolesteroli 132 mg

Jätä arvostelu

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *