Gremolatalohi

Annoskoko: 5 50 min

Arvio:

4.5

Gremolatalohi

Gremolatalohi on mainiota vaihtelua uunilohelle

Gremolatalohi on täydellinen ratkaisu silloin, kun perinteinen uunilohi ei innosta. Tämän reseptin juju on herkullisen makuinen gremolata-kastike. Italialainen, makoisa gremolata-kastike piristää tavallista uunilohta tuoden ateriaan hieman uutta twistiä. Kukkakaalicouscousin kanssa tarjottava gremolatalohi istuu mainiosti viikonlopun herkutteluhetkiin tai kiireetöntä arki-iltaa piristämään. Katso reseptivideo alta valmistuksesta.

Gremolatalohi reseptivideo

Valmistusaineet

  • 600 g Kalaneuvoksen kirjolohifileetä
  • 2 luomusitruunaa
  • 1 ruukku (lehti)persiljaa
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl pinjansiemeniä
  • suolaa
  • mustapippuria

kukkakaalikuskus:

  • 1 kg kukkakaalia
  • 1/2 dl mantelilastuja
  • 1 dl lehtipersiljaa (hienonnettuna)
  • 1/2 dl tuoretta basilikaa (hienonnettuna)
  • 1 dl mustia oliiveja (kalamata)
  • 2 rkl öljyä
  • suolaa
  • mustapippuria

Gremolatalohi ohje

  1. Valmista ensin gremolata-maustetahna. Raasta (luomu) sitruunoista kuoria ja purista niistä mehu.
  2. Sekoita sitruunankuori ja sitruunan mehu yhdessä silputun lehtipersiljan, puristetun valkosipulin, oliiviöljyn, pinjansiementen sekä suolan ja pippurin kanssa.
  3. Sivele kirjolohifilee gremolata-tahnalla (säästä vähän koristeluun).
  4. Paista fileetä uunissa 200 asteessa, kunnes kirjolohi on kypsää. Tämä vie noin 30 min.
  5. Valmista kalan kypsymisen aikana kukkakaalicouscous. Pilko kukkakaali pieniksi paloiksi. Hienonna kukkakaali murumaiseksi monitoimikoneessa.
  6. Voit halutessasi raastaa kukinnot ryynimäiseksi raasteeksi.
  7. Hienonna lehtipersilja ja basilika. Puolita oliivit. Paahda mantelilastuja hetki kuumalla pannulla, varo polttamasta!
  8. Siirrä mantelilastut sivuun. Kaada paistinpannulle öljyä ja lisää kukkakaalimuru.
  9. Pyörittele kukkakaalimurua hetki kuumalla paistinpannulla ja mausta suolalla ja mustapippurilla.
  10. Sekoita hienonnetut yrtit, oliiviviipaleet ja mantelit kukkakaalicouscousin joukkoon.
  11. Tarjoile kukkakaalicouscousia riisin tai vehnäcouscousin tilalla ruoissa.

Huom: Kuvassa gremolatalohi ennen uuniin laittoa.

Takaisin resepteihin Tulosta sivu
Tässä reseptissä käytetyt tuotteet
Reseptin ravintosisältö / annos

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Annoskoko 185 g

Energia 300 kcal

Proteiini 25 g

Hiilihydraatit 2 g

Rasva 21 g

Tyydyttynyt rasva 3 g

Ravintokuitu 1 g

Suola 1.1 g

Sokeri 1 g

Kolesteroli 65 mg