Gremolatalohi
Annoskoko: 5 50 min

Gremolatalohi on mainiota vaihtelua uunilohelle
Gremolatalohi on täydellinen ratkaisu silloin, kun perinteinen uunilohi ei innosta. Tämän reseptin juju on herkullisen makuinen gremolata-kastike. Italialainen, makoisa gremolata-kastike piristää tavallista uunilohta tuoden ateriaan hieman uutta twistiä. Kukkakaalicouscousin kanssa tarjottava gremolatalohi istuu mainiosti viikonlopun herkutteluhetkiin tai kiireetöntä arki-iltaa piristämään. Katso reseptivideo alta valmistuksesta.
Valmistusaineet
- 600 g Kalaneuvoksen kirjolohifileetä
- 2 luomusitruunaa
- 1 ruukku (lehti)persiljaa
- 3 valkosipulinkynttä
- 2 rkl oliiviöljyä
- 2 rkl pinjansiemeniä
- suolaa
- mustapippuria
kukkakaalikuskus:
- 1 kg kukkakaalia
- 1/2 dl mantelilastuja
- 1 dl lehtipersiljaa (hienonnettuna)
- 1/2 dl tuoretta basilikaa (hienonnettuna)
- 1 dl mustia oliiveja (kalamata)
- 2 rkl öljyä
- suolaa
- mustapippuria
Gremolatalohi ohje
- Valmista ensin gremolata-maustetahna. Raasta (luomu) sitruunoista kuoria ja purista niistä mehu.
- Sekoita sitruunankuori ja sitruunan mehu yhdessä silputun lehtipersiljan, puristetun valkosipulin, oliiviöljyn, pinjansiementen sekä suolan ja pippurin kanssa.
- Sivele kirjolohifilee gremolata-tahnalla (säästä vähän koristeluun).
- Paista fileetä uunissa 200 asteessa, kunnes kirjolohi on kypsää. Tämä vie noin 30 min.
- Valmista kalan kypsymisen aikana kukkakaalicouscous. Pilko kukkakaali pieniksi paloiksi. Hienonna kukkakaali murumaiseksi monitoimikoneessa.
- Voit halutessasi raastaa kukinnot ryynimäiseksi raasteeksi.
- Hienonna lehtipersilja ja basilika. Puolita oliivit. Paahda mantelilastuja hetki kuumalla pannulla, varo polttamasta!
- Siirrä mantelilastut sivuun. Kaada paistinpannulle öljyä ja lisää kukkakaalimuru.
- Pyörittele kukkakaalimurua hetki kuumalla paistinpannulla ja mausta suolalla ja mustapippurilla.
- Sekoita hienonnetut yrtit, oliiviviipaleet ja mantelit kukkakaalicouscousin joukkoon.
- Tarjoile kukkakaalicouscousia riisin tai vehnäcouscousin tilalla ruoissa.
Huom: Kuvassa gremolatalohi ennen uuniin laittoa.
Tässä reseptissä käytetyt tuotteet
Reseptin ravintosisältö / annos
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Annoskoko 185 g
Energia 300 kcal
Proteiini 25 g
Hiilihydraatit 2 g
Rasva 21 g
Tyydyttynyt rasva 3 g
Ravintokuitu 1 g
Suola 1.1 g
Sokeri 1 g
Kolesteroli 65 mg