Graavikirjolohinapit

Annoskoko: 8 20 min

Graavikirjolohinapit

Graavikirjolohinapit maistuvat vieraille

Graavikirjolohinapit ovat helppo tarjottava juhlallisissa tilaisuuksissa tai illanistujaisissa. Kalasta valmistetut suolaiset alkupalat ovatkin takuuvarma hitti juhlissa kuin juhlissa. Alkupalat tekevät tilaisuudesta hieman elegantimman ja juhlavamman ja ne ovat myös helppotekoisia. Alkupalat ovat myös hyvin kätevä tarjoiltava, koska ne voidaan myös tehdä kylmänä. Saat siis valmistettua ne jo etukäteen jos haluat.

Kirjolohi tai lohi ovat hyviä ruoka-aineita alkupaloihin, sillä ne ovat monen suosikkikaloja, helposti saatavia ja soveltuvat hyvin kylmiin ruokiin. Ne ovat hyvin monimuotoisia ja niistä saa loihdittua erilaisia alkupaloja ja ne voidaan laittaa tarjolle minkä tahansa leivän kanssa. Alkupaloihin sopivat hyvin myös lämminsavu-, kylmäsavu- ja graavituotteet valmistettuna joko kirjolohesta tai lohesta. Tämä resepti valmistetaan maustetusta graavista eli tuoresuolatusta kalasta. Suolan ansiosta graavikala valmistuu turvallisesti – ilman kuumennusta.

Graavikirjolohesta valmistetuilla ruisnapeilla saat mukavaa vaihtelua tutumpien savulohesta valmistettujen herkkujen rinnalle. Voit käyttää joko Kalaneuvoksen graavikirjolohifilee siivuina, joka on maultaan mietoa tai reseptin mukaisesti Viima graavikirjolohifileesiivuja.

Viima graavikirjolohifileesiivut ovat maustettu miedosti ginillä ja sitruunalla. Nämä maustetut ja aikuiseen makuun sopivat graavisiivut tuovat ihanan raikasta makua alkupalojen täytteelle. Täytettä voidaan käyttää muissakin alkupaloissamme, kuten lohitartar kolmioleivissä tai graavikirjolohi-suupaloissa.

Huomioithan, että graavikirjolohifilee siivuina on parhaimmillaan ostopäivän lähellä. Sen säilytyksen kanssa kannattaa olla tarkkana ja huolehtia 0-3 asteen lämpötilasta. Avattu paketti säilyy jääkaapissa muutaman päivän. Pakkaukseen merkityn viimeisen käyttöpäivän jälkeen kuumentamatta kypsytettyä kalaa ei pidä syödä, kuten ei mitään muitakaan kalatuotteita.

Kalaisat alkupalat ovat yksinkertaisia valmistaa

Kalaisat alkupalat eivät vaadi valloittavia kokintaitoja. Ne onnistuvat varmasti kaiken tasoisilta kotikokkaajilta. Niiden valmistamiseen ei tarvitse varata myöskään tuntitolkulla aikaa, sillä ne valmistuvat hyvinkin nopeasti. Valmistusaikaa graavikirjolohinapeille voit varata alle puoli tuntia. Sinun ei tarvitse kuin hienontaa kala, punasipuli ja ruohosipuli sekä yhdistää mausteet maustamattoman tuorejuuston kanssa ja herkullinen täyte on valmis.

Reseptistä tulee kaikkiaan 25 graavikirjolohinappia. Jokaisen vieraan nauttiessa niitä kolme, riittää nämä ainekset kaikkiaan kahdeksalle henkilölle.

Voit tehdä täytteen jo edellisenä päivänä, mutta tärkeää on, ettei täytä ruisnappeja vielä silloin, vaan juuri ennen tarjoilua, sillä ne kostuvat liikaa. Huomioi tarjoillessasi myös, että pidät graavikirjolohinapit viimeiseen asti kylmässä ja tarjoat ne heti.

Valmistusaineet

 • 1 pkt (100 g) Kalaneuvos Viima graavikirjolohifileetä
 • 1 pieni punasipuli
 • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
 • 1 rkl sitruunanmehua
 • 2 rkl hienonnettua ruohosipulia
 • 1/4 tl suolaa
 • 1/4 tl tl mustapippuria
 • 25 kpl ruisnappeja

Graavikirjolohinapit ohje

 1. Hienonna kala ja punasipuli.
 2. Sekoita kulhossa keskenään kala, sipuli, tuorejuusto, sitruunanmehu ja puolet ruohosipulista.
 3. Mausta tahna suolalla ja pippurilla.
 4. Jaa tahna ruisnapeille ja ripottele päälle loput ruohosipulista. Tarjoa heti.
Takaisin resepteihin Tulosta sivu
Reseptin ravintosisältö / annos

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Annoskoko 59

Energia 116 kcal

Proteiini 4 g

Hiilihydraatit 8 g

Rasva 7 g

Tyydyttynyt rasva 4 g

Ravintokuitu 2 g

Suola 2.4 g

Sokeri 1 g

Kolesteroli 16 mg

Jätä arvostelu

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *