Puolukkagraavattu kirjolohi
Annoskoko: 16 suupalaa

Puolukkagraavattu kirjolohi Kalaneuvos

Valmistusaineet

1 Kalaneuvoksen tuore kirjolohifilee
2 tl karkeaa ruususuolaa
hyppysellinen sokeria
rouhittua valkopippuria
15 g puolukkajauhetta
1 limetti siivuina

lisäksi:
limetinsiivuja ja kolmioksi leikattuja saaristolaisleipäpaloja sekä voita leipien voiteluun.

Tässä reseptissä käytetyt tuotteet

Tee näin

  1. Suolaa, sokeroi ja pippuroi kirjolohifilee. Kääri kala leivinpaperiin, pussita se tiiviisti.
  2. Annan maustua vuorokauden ajan jääkaapissa.
  3. Pyyhi maustuneen fileen pinta puhtaaksi. Ripottele pinnalle tasainen kerros puolukkajauhetta ja viipaloi filee fileerausveitsellä ohuiksi siivuiksi.
  4. Kokoa siivut kevyesti voidelluille saaristolaisleipäviipaleille. Koristele limetin siivuilla ja vie heti tarjolle jotta puolukkajauhe ei ehdi kostua.

Kokeile myös mustikkagraavattua siikaa!

Takaisin resepteihin Tulosta sivu