Puolukkagraavattu kirjolohi

Annoskoko: 16 suupalaa 1 pv 15 min

Puolukkagraavattu kirjolohi

Puolukkagraavattu kirjolohi on näyttävä tarjottava

Graavattu kirjolohi on perinteinen klassikkoruoka Pohjoismaissa. Se on olennainen osa joulun kalapöytää ja kevään juhlien kattausta ja olennainen uusien perunoiden kumppani. Graavattu kirjolohi maistuu myös mainiosti arkena esimerkiksi ruis- tai saaristolaisleivän päällä. Tässä reseptissä loppusilaus graavikirjolohelle syntyy, kun valmiin graavatun kirjolohen päälle levitetään helakan punaista puolukkajauhetta.

Muutama limen siivu vielä tarjoilulautasta koristamaan ja pöytään kannetaan varsinainen katseenvangitsija. Maukas, helakanapunainen puolukkagraavattu kirjolohi valmistuu helposti ja sillä tuo näppärästi silmäniloa esimerkiksi noutopöydän tarjottavien joukkoon. Tämä herkku jää värinsä puolesta takuulla jokaisen ruokailijan mieleen!

Kirjolohta saa valmiiksi graavattuna, jos itse graavaaminen ei innosta. Kannattaa kuitenkin kokeilla kalan graavausta kotona, mikäli aikaa ja intoa vain yhtään löytyy.

Valmistusaineet

lisäksi:

  • limetinsiivuja ja kolmioksi leikattuja saaristolaisleipäpaloja sekä voita leipien voiteluun.

Puolukkagraavattu kirjolohi ohje

  1. Suolaa, sokeroi ja pippuroi kirjolohifilee. Kääri kala leivinpaperiin, pussita se tiiviisti.
  2. Annan maustua vuorokauden ajan jääkaapissa.
  3. Pyyhi maustuneen fileen pinta puhtaaksi.
  4. Ripottele pinnalle tasainen kerros puolukkajauhetta ja viipaloi filee fileerausveitsellä ohuiksi siivuiksi.
  5. Kokoa siivut kevyesti voidelluille saaristolaisleipäviipaleille.
  6. Koristele limetin siivuilla ja vie heti tarjolle jotta puolukkajauhe ei ehdi kostua.
Takaisin resepteihin Tulosta sivu
Reseptiin sopivia Kalaneuvoksen tuotteita
Reseptin ravintosisältö / annos

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Annoskoko 31 g

Energia 46 kcal

Proteiini 5 g

Hiilihydraatit 1 g

Rasva 3 g

Tyydyttynyt rasva 1 g

Ravintokuitu 0 g

Suola 0.3 g

Sokeri 1 g

Kolesteroli 13 mg