Mustikkagraavattu siika
Annoskoko: 16 suupalaa

Mustikkagraavattu siika Kalaneuvos

Valmistusaineet

1 Kalaneuvoksen iso siikafilee (n. 400 g)
2 tl karkeaa ruususuolaa
hyppysellinen sokeria
rouhittua valkopippuria
15 g mustikkajauhetta

lisäksi:
pakastekuivattuja mustikoita, punajuurisipsejä, versoja, maalaispatonkisiivuja, sekä voita patonkiviipaleiden voiteluun.

Tässä reseptissä käytetyt tuotteet

Tee näin

  1. Suolaa, sokeroi ja pippuroi siikafilee. Kääri kala leivinpaperiin, pussita se tiiviisti.
  2. Annan maustua vuorokauden ajan jääkaapissa.
  3. Pyyhi maustuneen kalan pinta puhtaaksi. Ripottele pinnalle tasainen kerros mustikkajauhetta ja leikkaa kala fileerausveitsellä ohuiksi siivuiksi.
  4. Kokoa siivut kevyesti voidelluille patonkiviipaleille. Koristele leivät pienellä punajuurisipseillä, versoilla, pakastekuivatuilla mustikoilla ja vie heti tarjolle.

Kokeile myös puolukkagraavattua kirjolohta!

Takaisin resepteihin Tulosta sivu