Lohinapostelulauta

Annoskoko: 4

Lohinapostelulauta Kalaneuvos

Valmistusaineet

200 g Kalaneuvos graavikirjolohta
200 g Kalaneuvos kylmäsavukirjolohta
1 dl keskikokoisia kapriksia
1 dl mustia kivettömiä oliiveja
8 säilöttyjä, kokonaisia vihreitä chilejä
kourallinen keltaisia minitomaatteja
1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja
2 minisalaattia
12 palaa maalaispatonkia
4 rkl oliiviöljyä

kastike:
200 g ranskankermaa
3 rkl kirjolohen mätiä
rouhaus mustapippuria
½ tl hunajaa

koristeeksi tilliä

Tee näin

  1. Valmista ensin rapeat crostinit. Leikkaa patonki 12 ohueen siivuun. Levitä siivut pellille leivinpaperin päälle ja voitele molemmin puolin oliiviöljyllä. Paahda rapeiksi 225 asteisessa uunissa 8-10 minuutin ajan.
  2. Valmista kastike sekoittamalla ranskankermaan mäti ja hunaja. Mausta kastike mustapippurilla.
  3. Huuhtele tomaatit ja halkaise ne. Huuhtele salaatit, leikkaa kanta pois ja irrota lehdet toisistaan.
  4. Asettele kaikki ainekset omiksi lohkoikseen puutarjottimelle tai isolle lautaselle. Voit leikata kylmäsavu- ja graavikirjolohisiivut hieman pienemmiksi paloiksi. Koristele tillillä. Naposteltaessa salaatinlehtiä voi täyttää tarjottimen aineksilla tai tarjottavia voi koota rapeiden crostinien päälle ja herkku kruunataan lusikallisella mätikastiketta.
Takaisin resepteihin Tulosta sivu