Lehtikaaliletut savulohitäytteellä

Annoskoko: 20 pientä tai 8 isoa lettua

Lehtikaaliletut kirjolohitäytteellä Kalaneuvos

Valmistusaineet

lehtikaaliletut:
100 g lehtikaalia
3 kananmunaa
5 dl maitoa
2 dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
¼ tl suolaa
ripaus muskottipähkinää
 
lämminsavukirjolohitäyte:
1 keltainen paprika
100 g purjoa
250 g Kalaneuvos lämminsavukirjolohta
200 g kermaviiliä tai ruuanvalmistusjogurttia
1 tl sitruunanmehua
1 tl sinappia
¼ tl rouhittua mustapippuria
 
paistamiseen:
½ dl öljyä

Tässä reseptissä käytetyt tuotteet

Tee näin

  1. Huuhtele lehtikaalit ja poista niistä keskiruoti. Silppua lehtikaalit veitsellä tai jauha hienoksi tehosekoittimessa. Vatkaa munien rakenne rikki. Lisää puolet maidosta sekä jauhot. Lisää lopuksi lehtikaalit sekä loppuosa maidosta ja mausteet. Anna taikinan turvota 15 minuuttia.
  2. Tee sillä aikaa täyte: Kuutioi paprika pieniksi kuutioiksi. Silppua purjo. Sekoita lämminsavukirjolohi, kermaviili ja rahka tai muu ruuanvalmistustuote, paprikakuutiot, sipulisilppu ja mausteet. Anna täytteen maustua jääkaapissa tunnin ajan.
  3. Kuumenna paistinpannu ja paista pannulla öljyssä taikinasta ohuita lettuja, suuria räiskäleitä tai pikkulettuja makusi mukaan. Tarjoile haaleina lämminsavukirjolohitäytteen kera.

Vinkki: Kokeile lämminsavukirjolohitäytettä myös uuniperunoiden täytteenä. Purjon sijaan voit käyttää muutaman varren kevätsipulia.

Takaisin resepteihin Tulosta sivu