Kylmäsavukirjolohi apero

Annoskoko: n. 12 suupalaa

Kylmäsavukirjolohi apero resepti Kalaneuvos

Kylmäsavukirjolohi apero on nopea ja juhlava alkupala kalasta

Kylmäsavukirjolohi apero on juhlava idea alkupalaksi. Nämä herkulliset pikkusuolaiset valmistuvat kädenkäänteessä ja onnistuvat varmasti jokaiselta kotikokilta. Apero viittaa ranskankielen sanaan aperitiivi, eli ”ennen ruokaa nautittava”. Monelle termi on varmasti tuttu ennen hienompaa illallista nautittavan alkudrinkin kautta. Tämän maukkaan alkuruoan tarkoitus on herätellä makunystyröitä pääruokaa varten. Täyteläisen pehmeä avokado, kirpeä punasipuli ja suolainen kylmäsavukirjolohi muodostavat vastustamattoman kokonaisuuden yhdessä rouskuvan ruisnapin kanssa. Nämä herkkupalat maistuvat myös pikkusuolaisena tarjottavana ystävien kesken. Oli tilaisuuden luonne mikä tahansa, kylmäsavukirjolohi aperoiden seurana maistuu erinomaisesti kuiva ja pirskahteleva kuohuviini.

Kylmäsavukirjolohituotteet ovat monipuolinen raaka-aine keittiössä

Kalaneuvoksen kylmäsavutuotteet valmistetaan aina tuoreesta kalasta ja aidolla pyökkisavulla savustettuna – ei esimerkiksi savuaromilla tai muulla keinotekoisella mentelmällä savustettuna. Tuotteiden tasalaatuisuus ja korkea laatu ovat yrityksellemme kunnia-asia ja asiakaslupauksemme. Valmiiksi siivutettu kylmäsavukirjolohi on nopea ja vaivaton käyttää monipuolisessa ruoanlaitossa. Valikoimastamme löydät myös kylmäsavukirjolohta kokonaisena fileenä. Kalaneuvos tarjoaa kylmäsavukirjolohta erikokoisissa pakkauksissa erilaisten kuluttajien tarpeisiin; 200 g pakkaus riittää hyvin pienten kotitalouksien tarpeisiin, kun taas isommista pakkauksista riittää raaka-ainetta isompienkin juhlien järjestäjälle. Kokeile valmistaa kylmäsavulohikeitto, mausta sillä viikonloppubrunssin munakas, valmista maukas savulohipiirakka tai pyöräytä arki-iltaan nopea kylmäsavukirjolohipasta.

Kylmäsavukirjolohi apero valmistuu helposti myös gluteenittomana

Kylmäsavukirjolohi apero soveltuu maidotonta ruokavaliota noudattaville vieraille ja gluteenittoman version tästä alkupalasta valmistat helposti käyttämällä ruisnappien tilalla salaattia. Revi rapeasta salaatista suupalan kokoisia paloja ja lusikoi niille kylmäsavukirjolohi-avokadotäytettä. Aperoiden täytteen voit valmistaa hyvissä ajoin ennen vieraiden saapumista. Ruisnapit kannattaa kuitenkin täyttää vasta juuri ennen tarjoilua, näin napit pysyvät rapeina. Asettelemalla täytetyt napit ilmavasti suurelle tarjottimelle, saat alkuruoasta näyttävän näköisen.

Vinkit kalasta valmistettujen alkupalojen koristeluun

Kalaisten alkupalojen koristeluun sopivat tuoreista yrteistä parhaiten tilli tai ruohosipuli. Lisää tuoreet yrtit ruokien päälle vasta juuri ennen tarjoilua. Kauniin lopputuloksen saat myös viimeistelemällä alkupalat mikrosalaatilla tai silmusalaatilla. Juhlavan lopputuloksen varmistat käyttämällä alkupalojen koristeena kalan mätiä. Kalaneuvokselta löydät laadukkaat kirjolohen, siian ja muikun mädit. Kaikki Kalaneuvoksen mädit tuleva Suomen vesistöalueilta ja niitä on tarjolla ympäri vuoden joko pakasteena tai tuoreena.

Valmistusaineet

150 g Kalaneuvos kylmäsavukirjolohta siivuina
½ avokado
2 rkl limettimehua
1 pieni punasipuli
2 rkl hienonnettuja yrttejä, esim. tilliä ja ruohosipulia
ripaus suolaa
ripaus rouhittua mustapippuria
pieniä kuivattuja ruisleipäsiä

Kylmäsavukirjolohi apero ohje

  1. Hienonna lohisiivut.
  2. Poista kivi avokadon puolikkaasta ja kuori avocado. Pilko pieniksi paloiksi ja mausta limettimehulla.
  3. Kuori ja hienonna sipuli.
  4. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna täytteen maustua viileässä noin tunti ennen tarjoilua.

Nostele täyte leipäsille ennen tarjoilua.

Takaisin resepteihin Tulosta sivu
Tässä reseptissä käytetyt tuotteet

Jätä arvostelu

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

wave