Kylmäsavukirjolohi apero

Annoskoko: n. 12 suupalaa 1 h 15 min

Kylmäsavukirjolohi apero

Kylmäsavukirjolohi apero on nopea ja juhlava alkupala kalasta

Kylmäsavukirjolohi apero on juhlava idea alkupalaksi. Nämä herkulliset pikkusuolaiset valmistuvat kädenkäänteessä ja onnistuvat varmasti jokaiselta kotikokilta. Apero viittaa ranskankielen sanaan aperitiivi, eli ”ennen ruokaa nautittava”. Monelle termi on varmasti tuttu ennen hienompaa illallista nautittavan alkudrinkin kautta.

Tämän maukkaan alkuruoan tarkoitus on herätellä makunystyröitä pääruokaa varten. Täyteläisen pehmeä avokado, kirpeä punasipuli ja suolainen kylmäsavukirjolohi muodostavat vastustamattoman kokonaisuuden yhdessä rouskuvan ruisnapin kanssa.

Nämä herkkupalat maistuvat myös pikkusuolaisena tarjottavana ystävien kesken. Oli tilaisuuden luonne mikä tahansa, kylmäsavukirjolohi aperoiden seurana maistuu erinomaisesti kuiva ja pirskahteleva kuohuviini.

Valmistusaineet

  • 150 g Kalaneuvos kylmäsavukirjolohta siivuina
  • 1/2 avokado
  • 2 rkl limettimehua
  • 1 pieni punasipuli
  • 2 rkl hienonnettuja yrttejä, esim. tilliä ja ruohosipulia
  • ripaus suolaa
  • ripaus rouhittua mustapippuria
  • pieniä kuivattuja ruisleipäsiä

Kylmäsavukirjolohi apero ohje

  1. Hienonna lohisiivut.
  2. Poista kivi avokadon puolikkaasta ja kuori avocado. Pilko pieniksi paloiksi ja mausta limettimehulla.
  3. Kuori ja hienonna sipuli.
  4. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna täytteen maustua viileässä noin tunti ennen tarjoilua.

Nostele täyte leipäsille ennen tarjoilua.

Takaisin resepteihin Tulosta sivu
Reseptin ravintosisältö / annos

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Annoskoko 39 g

Energia 78 kcal

Proteiini 4 g

Hiilihydraatit 8 g

Rasva 3 g

Tyydyttynyt rasva 1 g

Ravintokuitu 3 g

Suola 0.5 g

Sokeri 1 g

Kolesteroli 8 mg