Kylmäsavukirjolohi apero
Annoskoko: n. 12 suupalaa 1 h 15 min

Kylmäsavukirjolohi apero on nopea ja juhlava alkupala kalasta
Kylmäsavukirjolohi apero on juhlava idea alkupalaksi. Nämä herkulliset pikkusuolaiset valmistuvat kädenkäänteessä ja onnistuvat varmasti jokaiselta kotikokilta. Apero viittaa ranskankielen sanaan aperitiivi, eli ”ennen ruokaa nautittava”. Monelle termi on varmasti tuttu ennen hienompaa illallista nautittavan alkudrinkin kautta.
Tämän maukkaan alkuruoan tarkoitus on herätellä makunystyröitä pääruokaa varten. Täyteläisen pehmeä avokado, kirpeä punasipuli ja suolainen kylmäsavukirjolohi muodostavat vastustamattoman kokonaisuuden yhdessä rouskuvan ruisnapin kanssa.
Nämä herkkupalat maistuvat myös pikkusuolaisena tarjottavana ystävien kesken. Oli tilaisuuden luonne mikä tahansa, kylmäsavukirjolohi aperoiden seurana maistuu erinomaisesti kuiva ja pirskahteleva kuohuviini.
Valmistusaineet
- 150 g Kalaneuvos kylmäsavukirjolohta siivuina
- 1/2 avokado
- 2 rkl limettimehua
- 1 pieni punasipuli
- 2 rkl hienonnettuja yrttejä, esim. tilliä ja ruohosipulia
- ripaus suolaa
- ripaus rouhittua mustapippuria
- pieniä kuivattuja ruisleipäsiä
Kylmäsavukirjolohi apero ohje
- Hienonna lohisiivut.
- Poista kivi avokadon puolikkaasta ja kuori avocado. Pilko pieniksi paloiksi ja mausta limettimehulla.
- Kuori ja hienonna sipuli.
- Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna täytteen maustua viileässä noin tunti ennen tarjoilua.
Nostele täyte leipäsille ennen tarjoilua.
Reseptiin sopivia Kalaneuvoksen tuotteita
Reseptin ravintosisältö / annos
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Annoskoko 39 g
Energia 78 kcal
Proteiini 4 g
Hiilihydraatit 8 g
Rasva 3 g
Tyydyttynyt rasva 1 g
Ravintokuitu 3 g
Suola 0.5 g
Sokeri 1 g
Kolesteroli 8 mg