Kirjolohipasta

Annoskoko: 4 20 min

Arvio:

4.6

Kirjolohipasta

Kirjolohipasta on nopea kalaruoka arkeen

Kirjolohipasta on simppeli, mutta hyvänmakuinen ruoka arkeen. Hetkessä valmistuva pasta kätkee ihastuttavan makunsa lisäksi sisäänsä myös monia elimistölle hyviä ja hyödyllisiä ravintoaineita. Tämä helppo resepti sopii niin kuntoilijan, kiireisen vuorotyöläisen kuin lapsiperheenkin arkeen. Kirjolohipasta on yksinkertainen eikä siihen tarvita eksoottisia tai vaikeasti löydettäviä raaka-aineita, vaan koko annos koostuu puhtaista, tutuista lähikaupoista löytyvistä raaka-aineista. Siksi se onkin mitä parhaita arkiruokaa. Voit seurata reseptivideota alta vaikkapa ruoanlaiton yhteydessä:

Pasta puhtaista ja terveellisistä raaka-aineista

Pastana kannattaa käyttää mieluiten täysjyväspagettia, joka sisältää vehnäpastaa enemmän kuituja ja proteiinia. Tärkeää on keittää spagetti runsaassa, hyvin suolatussa vedessä ja tarpeeksi suuressa kattilassa, jotta pastat eivät liimaudu kiinni toisiinsa. Pastaa ei tule keittää pakkauksessa suositeltua aikaa pidempään, jottei se menetä al dentemäistä napakkuuttaan. Parsakaalin maku myös istuu hienosti yhteen kirjolohen kanssa.

Kirjolohipastaan lisättävän parsakaalin voi joko keittää tai kevyesti höyryttää. Tärkeää on pyrkiä jättämään parsakaali napakaksi, jotta sen väri, mutta myös maku ja ravintoaineet säilyvät parhaiten. Tätä tummanvihreää, myös voimakkaan makunsa takia mielipiteitä jakavaa kasvista olisi hyvä lisätä arjen eri ruokiin, sillä se sisältää muun muassa rautaa sekä C- ja A-vitamiinia.

Helppo- ja monikäyttöinen kylmäsavukirjolohi

Tässä reseptissä käytetään Kalaneuvoksen kylmäsavukirjolohta, joka on valmistettu aina tuoreesta raaka-aineista, ei siis koskaan pakasteesta. Suomen ostetuimmat kylmäsavutuotteet tulevatkin juuri Kalaneuvokselta. Kalaneuvos myy kylmäsavukirjolohta monissa eri pakkauskoissa; kokonaisena ja valmiiksi siivutettuna, joten sitä on hyvin helppo käyttää ruoanlaitossa tai syödä ihan vain sellaisenaan.

Tässä reseptissä kylmäsavukirjolohipaloja ei tarvitse kuin paloitella hiukan pienemmiksi suupaloiksi. Palasia pyöritellään pannulla ruokakerman kera, mausteiksi ripautetaan sitruunaa ja pippuria. Suolaa ei tarvitse lisätä, sillä kylmäsavukirjolohi on jo valmiiksi sopivan suolaista. Lopuksi joukkoon lisätään huolellisesti valutettu spagetti, kypsennetyt parsakaalit sekä silputtua persiljaa. Halutessasi voit raastaa annoksen päälle vielä maukasta parmesaanijuustoa. Näin yksinkertaisesti valmistuu helppo, nopea ja ennen kaikkea maukas arkiruoka hyvillä ravintosisällöillä.

Monikäyttöisestä kylmäsavukirjolohesta valmistuu moni muukin helppo, arkinen ruoka, kuten ruokaisa caesarsalaatti kylmäsavukirjolohella tai kylmänä tarjoiltava kylmäsavukirjolohikeitto.

Valmistusaineet

  • 300 g täysjyväspagettia
  • 2 l vettä
  • 1 tl suolaa
  • 300 g parsakaalia
  • 150 g Kalaneuvos kylmäsavukirjolohta siivuina
  • 2 dl ruokakerma (15%)
  • 1/2 sitruunan mehu
  • mustapippuria
  • 1 nippu lehtipersiljaa

Kirjolohipasta ohje

  1. Keitä pasta napakan kypsäksi väljässä suolalla maustetussa vedessä. Tarkasta keittoaika pakkauksesta.
  2. Pilko parsakaali paloiksi ja höyrytä tai keitä se. Jätä parsakaali myös napakaksi, tällöin sen väri, maku ja ravintoaineet säilyvät parhaiten.
  3. Kuumenna paistinpannu ja laita sinne paloiteltu kylmäsavulohi.
  4. Pyörittele hetki ja lisää joukkoon ruokakerma.
  5. Mausta sitruunanmehulla ja mustapippurilla.
  6. Valuta pasta ja lisää se kastikkeen joukkoon paistinpannulle. Lisää myös parsakaalit sekä persiljasilppu ja sekoita varovasti. Lisää halutessasi parmesan-raastetta. Tarjoile heti.
Takaisin resepteihin Tulosta sivu
Reseptin ravintosisältö / annos

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Annoskoko 248 g

Energia 249 kcal

Proteiini 15 g

Hiilihydraatit 15 g

Rasva 12 g

Tyydyttynyt rasva 6 g

Ravintokuitu 5 g

Suola 4.3 g

Sokeri 3 g

Kolesteroli 39 mg

Jätä arvostelu

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kommentit