Kirjolohipasta
Annoskoko: 4 20 min

Kirjolohipasta on nopea kalaruoka arkeen
Kirjolohipasta on simppeli, mutta hyvänmakuinen ruoka arkeen. Hetkessä valmistuva pasta kätkee ihastuttavan makunsa lisäksi sisäänsä myös monia elimistölle hyviä ja hyödyllisiä ravintoaineita. Tämä helppo resepti sopii niin kuntoilijan, kiireisen vuorotyöläisen kuin lapsiperheenkin arkeen. Kirjolohipasta on yksinkertainen eikä siihen tarvita eksoottisia tai vaikeasti löydettäviä raaka-aineita, vaan koko annos koostuu puhtaista, tutuista lähikaupoista löytyvistä raaka-aineista. Siksi se onkin mitä parhaita arkiruokaa. Voit seurata reseptivideota alta vaikkapa ruoanlaiton yhteydessä:
Valmistusaineet
- 300 g täysjyväspagettia
- 2 l vettä
- 1 tl suolaa
- 300 g parsakaalia
- 150 g Kalaneuvos kylmäsavukirjolohta siivuina
- 2 dl ruokakerma (15%)
- 1/2 sitruunan mehu
- mustapippuria
- 1 nippu lehtipersiljaa
Kirjolohipasta ohje
- Keitä pasta napakan kypsäksi väljässä suolalla maustetussa vedessä. Tarkasta keittoaika pakkauksesta.
- Pilko parsakaali paloiksi ja höyrytä tai keitä se. Jätä parsakaali myös napakaksi, tällöin sen väri, maku ja ravintoaineet säilyvät parhaiten.
- Kuumenna paistinpannu ja laita sinne paloiteltu kylmäsavulohi.
- Pyörittele hetki ja lisää joukkoon ruokakerma.
- Mausta sitruunanmehulla ja mustapippurilla.
- Valuta pasta ja lisää se kastikkeen joukkoon paistinpannulle. Lisää myös parsakaalit sekä persiljasilppu ja sekoita varovasti. Lisää halutessasi parmesan-raastetta. Tarjoile heti.
Reseptiin sopivia Kalaneuvoksen tuotteita
Reseptin ravintosisältö / annos
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Annoskoko 248 g
Energia 249 kcal
Proteiini 15 g
Hiilihydraatit 15 g
Rasva 12 g
Tyydyttynyt rasva 6 g
Ravintokuitu 5 g
Suola 1.7 g
Sokeri 3 g
Kolesteroli 39 mg