Julkaistu: 08.10.2016

Valtakunnallinen yrittäjäpalkinto

Valtakunnallinen yrittäjäpalkinto gaala

Veijo ja Ulpu Hukkanen, Kalaneuvos – V. Hukkanen Oy

Veijo ja Ulpu Hukkanen ovat saaneet valtakunnallisen vuoden yrittäjäpalkinnon, juhlagaalassa Valtakunnallisilla yrittäjäpäivillä Vaasassa 8. lokakuuta 2016. Veijon ja Ulpun yli 40 vuotta jatkunut yrittäjätaival on näin saanut suurimman suomalaisen yrittäjille osoitettavan huomionosoituksen.

Valtakunnallinen yrittäjäpalkinto on julkinen tunnustus esimerkillisestä yrittäjyydestä. Arvostetulla palkinnolla halutaan korostaa oma-aloitteisten ja taloudellisten riskien ottamiseen uskaltavien yrittäjien merkitystä talouselämässämme ja samalla parantaa yrittäjyyden arvostusta yhteiskunnassamme.

Palkintokriteereissä huomioidaan erityisesti yrityksen tuottavuus, tuotekehitys, liikeidea, yrityksen kasvu, työllistävä vaikutus sekä pääoman käytön tehokkuus. Palkitut valitsi lautakunta, johon kuuluu edustajia Suomen Yrittäjistä, Suomalaisen Työn Liitosta, Yksityisyrittäjäin Säätiöstä ja Fenniasta.

Toimitusjohtaja Veijo Hukkanen haluaa samalla kiittää koko henkilökuntaa, jonka kanssa yrityksiä on viety menestykseen.

Maanviljelijästä maan johtavaksi kala-alan toimijaksi

Yritys aloitti myymällä kalaa Vammalan torilla. Nyt Hukkasten yritysrypäs työllistää yli 230 ihmistä ja vuoden 2016 yhteenlaskettu liikevaihto tulee olemaan yli 100 miljoonaa euroa. Hukkaset käsittelevät yhteensä yli 20 miljoonaa kiloa kalaa vuodessa.

Konserniin on vuodesta 2013 kuulunut myös Turussa sijaitseva Martin Kala Oy, joka on erikoistunut silakan ja luonnonkalojen fileointiin sekä lipeäkalaan.

Syksyllä 2015 Hukkasen yrittäjäperhe osti kalankasvatuskonserni Taimen- yhtiöt Oy:n. Näin Hukkasten yritysrypäs on Suomen ainoa kala-alan yritys, joka hallitsee tuoreen kirjolohen koko tuotantoketjun, mädistä ja kalanpoikasista aina valmiiseen tuotteeseen saakka, ympäri vuoden.

Hukkasen kalatuotteita myydään kaupoissa valtakunnallisesti Kalaneuvos-brändillä sekä kauppojen omien merkkien alla. Lisäksi Hukkanen toimittaa tuotteitaan mm. keskus- ja tukkuliikkeille, elintarviketeollisuudelle, HoReCa-sektorille, muille kala-alan toimijoille sekä vientiin.

Lisätietoja:
toimitusjohtaja Veijo Hukkanen, p. 0500 655 356, veijo.hukkanen@kalaneuvos.fi
yhteyspäällikkö Kari Hiltunen, Suomen Yrittäjät, p. 0500 604 090, kari.hiltunen@yrittajat.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *