Taimenfilee

Taimenfilee

Taimenfilee on Kalaneuvoksella vastuullisesti ruokakalaksi kasvatetusta taimenesta leikattu oranssinpunainen filee. Se on haluttua ja monien mielestä jopa lohta parempaa. Siksi siitä voi valmistaa hyvää ruokaa lukuisilla eri tavoilla. Lohien sukulainen ja kalojen kuningatar on hyvää grillattuna, pannulla paistettuna, graavattuna tai vaikka herkullisena kalakeittona.

Kalaneuvos toimittaa taimenta kokonaisena sekä ruodittuna fileenä. Kaikki taimenet ovat Ahvenanmaalla ruokakalaksi kasvatettuja, sillä kalalaji on varsinkin merialueilla erittäin uhanalainen. Luonnonvaraisten kalakantojen suojelu on meille tärkeä asia, joten emme myy tai välitä lainkaan luonnonvaraisia, villinä kasvaneita taimenia.

Ruokakalaksi kasvatettavaa taimenta eivät koske istutettujen taimenten alamittasäädökset, joten kaupassa myytävä ruokakalaksi kasvatettu taimen ei välttämättä ole vähintään 50 cm pitkää.
Myyntiin toimitettava taimen on yleensä alle kilon painoista.

Taimenfilee on terveellistä ruokaa. Lohikalana sen lihan rasva on pehmeää ja se pitää huolta kolesteroliarvoista, verensokerista ja verenpaineesta. Taimenesta saa hyvää rasvaa, joka suojaa sekä verisuonia että sydäntä. Asiantuntijat sanovatkin, että suomalaisten olisi hyvä lisätä kalan käyttöä tuntuvasti. Itsestään huolehtivan herkuttelijan kannattaakin syödä taimenfileetä.

Ravintosisältö / Näringsvärde100 g
energia / energi451 kJ
108 kcal
rasva / fett3 g
josta tyydyttyneitä / varav mättat0,5 g
hiilihydraatit / kolhydrater0 g
josta sokereita / varav sockerarter0 g
proteiini / protein20 g
suola / salt0,01 g

Jätä arvostelu

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

wave