Taimenfilee

Taimenfilee

Taimenfilee on Kalaneuvoksella vastuullisesti ruokakalaksi kasvatetusta taimenesta leikattu oranssinpunainen filee. Se on haluttua ja monien mielestä jopa lohta parempaa. Siksi siitä voi valmistaa hyvää ruokaa lukuisilla eri tavoilla. Lohien sukulainen ja kalojen kuningatar on hyvää grillattuna, pannulla paistettuna, graavattuna tai vaikka herkullisena kalakeittona.

Kalaneuvos toimittaa taimenta kokonaisena sekä ruodittuna fileenä. Kaikki taimenet ovat Ahvenanmaalla ruokakalaksi kasvatettuja, sillä kalalaji on varsinkin merialueilla erittäin uhanalainen. Luonnonvaraisten kalakantojen suojelu on meille tärkeä asia, joten emme myy tai välitä lainkaan luonnonvaraisia, villinä kasvaneita taimenia.

Ruokakalaksi kasvatettavaa taimenta eivät koske istutettujen taimenten alamittasäädökset, joten kaupassa myytävä ruokakalaksi kasvatettu taimen ei välttämättä ole vähintään 50 cm pitkää. Myyntiin toimitettava taimen on yleensä alle kilon painoista.

Taimenfilee on terveellistä ruokaa. Lohikalana sen lihan rasva on pehmeää ja se pitää huolta kolesteroliarvoista, verensokerista ja verenpaineesta. Taimenesta saa myös hyvää rasvaa. Asiantuntijat sanovatkin, että suomalaisten olisi hyvä lisätä kalan käyttöä tuntuvasti. Itsestään huolehtivan herkuttelijan kannattaakin syödä taimenfileetä. Katso reseptimme paistettu taimen pannulla ja nauti taimenesta!

Ravintosisältö / Näringsvärde 100 g
energia / energi 451 kJ
108 kcal
rasva / fett 3 g
josta tyydyttyneitä / varav mättat 0,5 g
hiilihydraatit / kolhydrater 0 g
josta sokereita / varav sockerarter 0 g
proteiini / protein 20 g
suola / salt 0,01 g

Jätä arvostelu

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *