Julkaistu: 09.01.2017

Suomalainen kalalaatikko, joka säästää luontoa

Kalaneuvos EcoFishBox
Tiedote

Tuoreus, laatu ja alkuperä kiinnostavat asiakasta, mutta yhä useampi hakee tietoa myös valmistajan ja kaupan vastuullisuudesta. Suomalainen Kalaneuvos päätti olla edelläkävijä ja pakkaa nyt tuorekalafileet vuototiiviisiin EcoFishBox™-aaltopahvilaatikoihin styroxin eli EPS-laatikoiden sijaan.

Kun oma elinkeino liittyy luonnonantimiin, on ympäristövastuullisuus itsestään selvä arvo Kalaneuvos-tuotteiden taustalla olevalle perheyritys V. Hukkanen Oy:lle. Tammikuussa Kalaneuvoksen tuoretta kalaa alettiin pakata kotimaisesta puukuidusta valmistettuihin aaltopahvilaatikoihin, jotka ovat erinomainen valinta paitsi kalojen ja kaupan, myös meidän kaikkien yhteisen ympäristön kannalta.

– Tutkimme jatkuvasti uusia tapoja säästää luontoa ja kehittää toimintaamme, joten EcoFishBox™ on luonteva jatkumo pitkään tehdylle ympäristötyöllemme, toteaa Kalaneuvos – V. Hukkanen Oy:n markkinointiviestintäpäällikkö Mari Heikkilä.

Jäätä ja kalaa pahvilaatikossa

Jäämurskaan pakattava tuore kala vaatii pakkaukselta hygieenisyyttä, tiiviyttä ja kosteudenkestävyyttä. Merestä ruokapöytään asti toimivan kylmäketjun ansiosta EPS-laatikoille on voitu alkaa etsiä vaihtoehtoja.

Kiitos Stora Enson, Kalaneuvoksen ja kaupan välisen kehitystyön, markkinoille on saatu uusiutuvasta puukuidusta valmistettu kotimainen vaihtoehto, vuototiivis ja erinomaisesti pinoamista kestävä aaltopahvipakkaus. Konseptiin kuuluu myös automaattinen laatikonmuodostus sekä vuototiiviisti saumatut jääpussit. Ympäristöystävällisyyden lisäksi konsepti tehostaa kalanpakkausprosessia ja lisää hygieenisyyttä.

– EcoFishBox™-laatikon vedenkestävyys perustuu kartongin pintaan laminoituun barrierkalvoon ja innovatiiviseen kulmarakenteeseen, joka lukitsee pakkauksen vuototiiviiksi, kertoo tuotekehityshankkeesta vastannut myynnin kehityspäällikkö Vesa Penttinen Stora Ensosta.

Kalaneuvos EcoFishBox jääpussien pakkaus
Kalaneuvos – V. Hukkanen Oy on ensimmäisenä tuorekalafileiden pakkaajana maailmassa ottanut aaltopahviset EcoFishBox™-kalalaatikot laajamittaiseen tuotantokäyttöön.

– Olemme jo pitkään kierrättäneet tehokkaasti EPS-laatikot, mutta samalla hakeneet ympäristöystävällisempää vaihtoehtoa kalalaatikolle. Nyt meillä on huolellisen kehitystyön tuloksena pakkaus, jolla kala saadaan perille yhtä laadukkaasti kuin ennenkin, mutta pienemmällä hiilijalanjäljellä. Helpotamme tällä ekologisella ratkaisulla kierrätystä ja jätteenkäsittelyä myymälöissä, ravintoloissa ja suurkeittiöissä kertoo Kalaneuvos – V. Hukkanen Oy:n myyntijohtaja Sulevi Toivo.

Hyvä, parempi, pahvi

Kalojen ja meriluonnon kannalta aaltopahvilaatikon parhaita puolia on se, että se ei päädy sadoiksi vuosiksi luontoon. Kaupan pakkauksissa yleisesti käytetty aaltopahvi on 100-prosenttisesti kierrätettävä materiaali, jolla on Suomessa kattava keräys- ja kierrätysjärjestelmä. Toinen merkittävä ympäristömotiivi on kuljetukset. Aaltopahvipakkaus toimitetaan litteänä aihiona tehtaalta kalanpakkaajille. Tilansäästö kuljetuksessa ja varastoinnissa on melkoinen, sillä uusi EcoFishBox™-kalalaatikko vie 7 kertaa vähemmän tilaa EPS-laatikkoon verrattuna. Kun rekkaliikenne vähenee moninkertaisesti, pienenevät liikenteen ympäristöhaitat ja hiilidioksidipäästöt samassa suhteessa.

Kaupalle kuitupakkauksiin siirtyminen merkitsee helpotusta kalapakkausten kierrätykseen. Litistettävä ja täysin kierrätettävä EcoFishBox™ tuo jopa 60 prosentin säästöt pakkausjätteen käsittely-, kuljetus- ja kierrätysmaksuihin.

Kalaneuvos lyhyesti

Kalaneuvos– V. Hukkanen Oy on suomalainen perinteikäs perheyritys. Yritys valmistaa korkealaatuisia kalaherkkuja yli 40 vuoden kokemuksella. V. Hukkasen kalatuotteita myydään kaupoissa valtakunnallisesti Kalaneuvos-brändillä sekä kauppojen omien merkkien alla. Lisäksi V. Hukkanen toimittaa tuotteitaan mm. keskus- ja tukkuliikkeille, elintarviketeollisuudelle, HoReCa-sektorille, muille kala-alan toimijoille sekä vientiin. Hukkasen yritysrypäs on kala-alan suurin toimija Suomessa. Kalaneuvos tutkii jatkuvasti uusia tapoja säästää luontoa ja kehittää alan toimintaa.

Stora Enso lyhyesti

Stora Enso on pakkaus-, biomateriaali-, puutuote- ja paperiteollisuuden uusiutuvien tuotteiden maailmanlaajuinen toimittaja. Tavoitteena on korvata uusiutumattomat materiaalit innovoimalla ja kehittämällä uusia puuhun ja muihin uusiutuviin materiaaleihin perustuvia tuotteita ja palveluja. Stora Enso työllistää noin 26 000 henkilöä yli 35 maassa. Liikevaihto vuonna 2015 oli 10,0 miljardia euroa.

Kansainvälisessä WorldStar 2017-pakkauskilpailussa palkittu EcoFishBox™ on Stora Enson kehittämä uusi pakkauskonsepti, joka on ympäristöystävällinen ja kustannustehokas vaihtoehto kalateollisuudessa laajasti käytetyille EPS-laatikoille. Konseptiin kuuluvat vuototiiviit kalojen kuljetuspakkaukset, pakkausautomaatioratkaisut sekä jään käsittelyjärjestelmät.

Lisätietoja

Kalaneuvos – V. Hukkanen Oy
Mari Heikkilä, markkinointiviestintäpäällikkö
Puh. 03 512 5891
mari.heikkila(at)kalaneuvos.fi

Stora Enso Packaging
Vesa Penttinen, myynnin kehityspäällikkö
Puh. 040 502 2978
vesa.penttinen(at)storaenso.com

Kalaneuvos EcoFishBox

Tiedote myymälöille

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *