Waldorfinsalaatti

Annoskoko: 4 20 min

Arvio:

5

Waldorfinsalaatti

Waldorfinsalaatti on perinteinen joulusalaatti

Waldorfinsalaatti on saanut nimensä Amerikan mantereelta, New Yorkissa sijaitsevan Waldorf-hotellin mukaan. Salaatti on kehitetty jo 1890-luvulla ja on siten todellinen klassikko. Perinteisesti salaatti sisältää omenaa, selleriä sekä pähkinöitä. Lisäksi salaattiin kuuluu kastike kermaviilistä ja majoneesista valmistettuna, jota voi käyttää hyvin myös lämminsavukirjolohelle. Voit valmistaa kastikkeen myös ranskankermasta tai jogurtista.

Tässä ohjeessa olemme muokanneet salaattia hieman hedelmäisempään suuntaan lisäämällä esimerkiksi viikunaa, persimonia ja viinirypäleitä, jotta salaatin makumaailma sointuu parhaalla mahdollisella tavalla savustetun kirjolohen maun kanssa.

Tämä salaatti tarjoiltuna yhdessä syöntivalmiin Kalaneuvoksen lämminsavukirjolohen kanssa on erittäin helppo ja nopea valmistaa suhteessa sen näyttävyyteen ja juhlavaan ulkomuotoon. Käytännössä työvaiheina on vain pilkkomista, sekoittamista ja esillepano, koska lämminsavukirjolohifilee on syöntivalmis sellaisenaan suoraan pakkauksesta. Koko annos on siis valmis alle 20 minutissa. Inspiraatiota esillepanoon voit hakea vaikkapa reseptikuvasta!

Hedelmäinen salaatti kermaviili-majoneesikastikkeella sopii joulun kalojen kanssa

Joulupöydän perinteiseksi kalaksi pöytään sopii hienosti Kalaneuvoksen lämminsavukirjolohifilee kokonaisena. Hedelmäinen joulusalaatti tarjoiltuna lämminsavustetun kalan kanssa sopii erityisen hyvin kermaviili-majoneesikastikkeen kera tarjoiltuna. Hedelmien makeus sointuu erinomaisesti savustetun kalan suolaisen maun kanssa. Lue joulukala-artikkelistamme myös lisää muita vinkkejä ja inspiraatiota joulun kalapöytään.

Kastikkeen osalta voit käyttää reseptissä neuvottua kastiketta tai katsoa kastikkeen salaatille ja kalalle kalakastikeresepteistämme. Jos et pidä salaateista kastikkeilla, niin kastikkeen voi hyvin jätttää myös tekemättä. Joulupöydässä on usein tarjolla monenlaista ruokaa lautaselle koottavaksi, joten kastike ei ole missään nimessä välttämätön. Voit nautiskella hedelmien mausta ihan sellaisenaan.

Jouluinen vihersalaatti on myös hyvä jouluinen salaatti

Kokeile myös jouluartikkelimme kuvissa näkyviä muita salaatteja jouluun, kuten perinteisempi vihersalaatti kirjolohen mädillä lisättynä. Voit sekoitella vihersalaattiin hedelmiä, kirjolohen mätiä ja silputa vaikkapa kylmäsavukirjolohisiivuja ja pähkinöitä sekaan tuomaan ruokaisuutta salaattiin.

Perinteinen lämminsavukirjolohifileemme sekä lämminsavukirjolohifileepalamme myydään loppuvuoden sesongissa jouluisessa pakkauksessa. Valitse itsellesi ja mahdolliselle seurueellesi sopiva koko joko palan tai kokonaisen fileen muodossa joulun kalaksi Waldorfin salaatin tai hedelmäisen vihersalaatin kanssa tarjottavaksi!

Valmistusaineet

Waldorfinsalaatti:

 • 1 omena
 • 1 persimon
 • 2 lehtisellerin vartta
 • 2 viikunaa
 • 1 dl siemenettömiä, tummia viinirypäleitä
 • 1 dl saksanpähkinöitä

majoneesi-kermaviilikastike:

 • 1 dl majoneesia
 • 1 dl kermaviiliä
 • 1/2 tl suolaa
 • 1/4 tl mustapippuria

Tarjoile joulukalan kanssa, esimerkiksi Kalaneuvoksen lämminsavukirjolohifileen kera.

Waldorfinsalaatti ohje

 1. Huuhtele vihannekset ja hedelmät.
 2. Kuori ja kuutioi persimon, halkaise viinirypäleet ja kuutioi viikunat ja omena.
 3. Rouhi pähkimät karkeaksi rouheeksi. Leikkaa lehtisellerin varret ohuiksi siivuiksi. Kokoa ainekset kulhoon.
 4. Sekoita majoneesi ja kermaviili keskenään toisessa kulhossa. Lisää suola ja mustapippuri.
 5. Lisää kastike salaattiin, sekoita.
 6. Tarjoa hedelmäinen Waldorfinsalaatti joulukalan, esimerkiksi Kalaneuvoksen lämminsavukirjolohifileen kanssa.
Takaisin resepteihin Tulosta sivu
Tässä reseptissä käytetyt tuotteet
Reseptin ravintosisältö / annos

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Annoskoko 405 g

Energia 680 kcal

Proteiini 44 g

Hiilihydraatit 27 g

Rasva 41 g

Tyydyttynyt rasva 7 g

Ravintokuitu 6 g

Suola 5 g

Sokeri 26 g

Kolesteroli 133 mg

Jätä arvostelu

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kommentit