Uuniseiti

Annoskoko: 4 45 min

Arvio:

3.4

uuniseiti

uuniseiti – nopea arkiruoka

Uuniseiti on erittäin yksinkertainen, edullinen ja nopea arkiruoka yksinkertaisilla ainesosilla. Tällä reseptillä onnistut varmasti ja maistuu loistavasti koko perheelle.

Seitiä käytetään nykyisin vähemmän kuin vanhempi sukupolvi ja monille piirtyy mielikuva 80-luvun seitiannoksista, kuten juustokuorrutettu sei. Tämä on harmillista, sillä seitä on helppo valmistaa ja se on hyvin edullista muihin kaloihin verrattuna. Ainoa miinus on, että seifileetä voi olla haastavaa löytää tuoreena. Pakasteseitiä toki löytyy joka kaupasta, mutta Kalaneuvoksen toimittamaa tuoretta seifileetä saa vain saatavuuden mukaan hyvin varustettujen ruokakauppojen palvelutiskeistä.

Seiti eli sei on Atlantin pohjoisosissa parveina elävä turskakala, joka on turskan ja koljan kanssa alueen tärkeimpiä saaliskaloja. Seiti kalana on maultaan hyvin mieto ja ruodoton, joten näin ollen lapsetkin ja kalanmakua vieroksuvat on helppo saada syömään kalaa tätä reseptiä noudattaen. Lisäksi seiti on hyvin vähärasvaista, joten tämä sopii hyvin terveellistä ruokavaliota noudattaville ja keventäjille. Seiti kalana on hyvin proteiinipitoista ja sisältää omega-3 rasvahappoja, joten se ravintorikkauksiltaan juurikaan häviä muille terveellisille kaloille.

uunikalana sei on helppo valmistaa

Kuten monet muutkin uunikalat, on uunisei helppo valmistaa. Kokonaisuudessaan tähän neljän hengen reseptiin menee valmistuksen aloittamisesta ruokapöytään vain 45 minuuttia, josta 30 minuuttia sitä pidetään uunissa. Sillä välin kun uunisei muhii uunissa, voit keittää maukkaat puikulaperunat nautittavaksi tämän kanssa. Puikulaperunat ovat hyvin jauhoisia ja hajoavat helposti keitettäessa, joten niitä suositellaan kypsentämään höyryttämällä. Jos puikulaperunaa ei ole saatavilla, voit käyttää haluamaasi tai saatavilla olevaa perunalajiketta puikulan sijaan.

Esivalmistelussa sipuli karamellisoidaan, jolloin sipuli yhdessä voin ja hunajan kanssa pehmenee, muuttuu tummanruskeaksi sekä makeaksi pannulla paistettaessa. Kermaan sekoitetaan erinomainen monessa ruuanlaitossa käytettävä Dijon-sinappi, joka antaa pientä väkevyyttä makean, hunajalla maustetun sipulin rinnalle. Kaikki nämä ihanat maut täydentävät erinomaisesti toisiaan. Seifileet, karamellisoitu sipuli sekä maustettu kerma kootaan uunivuokaan ja paiston jälkeen koko komeus koristellaan ruohosipulilla.

Jos seifileetä ei ole saatavilla, löydät monia muita uunikalan helppoja reseptejä sivuiltamme, kuten smetanalohen, nierää uunissa, gremolatalohen tai uunilohen sekä monia muita maistuvia reseptejä.

Valmistusaineet

  • 400 g seitifileetä (pakastettu)
  • 3 keltasipulia
  • 25 g voita
  • 1 tl hunajaa
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 tl mustapippuria
  • 2 dl kermaa
  • 1 tl Dijon-sinappia
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • koristeeksi ruohosipulia

Uuniseiti ohje

  1. Suikaloi keltasipuli. Karamellisoi sipuli pannulla voissa ja mausta hunajalla, suolalla ja mustapippurilla.
  2. Mausta kerma Dijon-sinapilla, suolalla ja mustapippurilla.
  3. Lado voideltuun uunivuokaan seitipalat jäisenä, karamellisoituneet sipulit ja kaada päälle kerma.
  4. Kypsennä 200 asteessa noin 30 minuuttia. Koristele ruohosipulilla ja tarjoa keitettyjen puikulaperunoiden kanssa.
Takaisin resepteihin Tulosta sivu
Reseptin ravintosisältö / annos

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Annoskoko 197 g

Energia 311 kcal

Proteiini 20 g

Hiilihydraatit 5 g

Rasva 24 g

Tyydyttynyt rasva 16 g

Ravintokuitu 1 g

Suola 7.1 g

Sokeri 1 g

Kolesteroli 117 mg

Jätä arvostelu

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kommentit