Uuniahvenet

Annoskoko: 4 40 min

Uuniahvenet

Valmistusaineet

  • 4 perattua kokonaista ahventa
  • 2 tl sormisuolaa
  • 1 tl mustapippuria myllystä
  • 1 makea sipuli
  • 1 sitruuna
  • 2-3 fenkolia
  • 2 dl valkoviiniä
  • 25 g voita

lisäksi:

  • 1/2 l kantarelleja
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • 2 rkl voita

Uuniahvenet ohje

  1. Pyyhi ahvenet kuiviksi ja mausta ne kauttaaltaan suolalla ja pippurilla.
  2. Viipaloi sipuli ja sitruuna. Täytä ahvenet viipaleilla. Ylijääneet viipaleet voit levittää uunivuoan pohjalle.
  3. Viipaloi myös fenkoli ja lisää se vuokaan. Ota talteen fenkolista hyväkuntoiset tillimäiset tupsut.
  4. Valuta pohjalle viiniä ja nosta ahvenet kasvisten päälle. Leikkaa voista nokareita ja lisää ne ahventen päälle.
  5. Paista uunissa 200 asteessa noin 20-30 minuuttia, ahventen koosta riippuen. Valele kalaa uuniastian pohjalla olevalla voi-viininesteellä.
  6. Ahven on kypsä, kun selkäevä irtoaa helposti sormin vetämällä.
  7. Puhdista kantarellit ja paista ne voissa pannulla kauniin ruskeiksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
  8. Viimeistele ahvenet sienillä ja sienet fenkolin tupsuilla. Tarjoa keitettyjen perunoiden ja ruisleivän kera.

Vinkki: Ahvenen nahka pitää kalan mehevänä uunikypsennyksessä. Syödessä siirrä kalan nahka sivuun ja nauti kala ruotoihin asti. Ahvenen ruotoja ei tule syödä.

Takaisin resepteihin Tulosta sivu
Reseptiin sopivia Kalaneuvoksen tuotteita
Reseptin ravintosisältö / annos

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Annoskoko 469 g

Energia 402 kcal

Proteiini 41 g

Hiilihydraatit 4 g

Rasva 18 g

Tyydyttynyt rasva 8 g

Ravintokuitu 6 g

Suola 3.4 g

Sokeri 4 g

Kolesteroli 209 mg

Uuniahvenet – mieltä lämmittävä kalaresepti

Järvikalojen käytön suosio ruoanlaitossa on lisääntynyt ja niiden voidaan sanoa olevan jopa hieman trendikkäitä tällä hetkellä. Uuniahvenet on lämpöä arkeen tai viikonloppuun tuova kalaresepti ja se on oiva valinta, kun haluat valmistaa jotain todella hyvää Suomen kansalliskalasta, ahvenesta. Ahven on Suomen yleisin kala, jota voi hyvällä omallatunnolla käyttää ruoanlaitossa, kuten kaikkia Kalaneuvoksen myymiä kalatuotteita. Kalaneuvoksen ahvenet tulevat Lappajärveltä, Kyrösjärveltä ja Pyhäjärveltä paikallisilta kalastajilta.