Uuniahvenet
Annoskoko: 4 40 min

Valmistusaineet
- 4 perattua kokonaista ahventa
- 2 tl sormisuolaa
- 1 tl mustapippuria myllystä
- 1 makea sipuli
- 1 sitruuna
- 2-3 fenkolia
- 2 dl valkoviiniä
- 25 g voita
lisäksi:
- 1/2 l kantarelleja
- ripaus suolaa
- ripaus mustapippuria
- 2 rkl voita
Uuniahvenet ohje
- Pyyhi ahvenet kuiviksi ja mausta ne kauttaaltaan suolalla ja pippurilla.
- Viipaloi sipuli ja sitruuna. Täytä ahvenet viipaleilla. Ylijääneet viipaleet voit levittää uunivuoan pohjalle.
- Viipaloi myös fenkoli ja lisää se vuokaan. Ota talteen fenkolista hyväkuntoiset tillimäiset tupsut.
- Valuta pohjalle viiniä ja nosta ahvenet kasvisten päälle. Leikkaa voista nokareita ja lisää ne ahventen päälle.
- Paista uunissa 200 asteessa noin 20-30 minuuttia, ahventen koosta riippuen. Valele kalaa uuniastian pohjalla olevalla voi-viininesteellä.
- Ahven on kypsä, kun selkäevä irtoaa helposti sormin vetämällä.
- Puhdista kantarellit ja paista ne voissa pannulla kauniin ruskeiksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Viimeistele ahvenet sienillä ja sienet fenkolin tupsuilla. Tarjoa keitettyjen perunoiden ja ruisleivän kera.
Vinkki: Ahvenen nahka pitää kalan mehevänä uunikypsennyksessä. Syödessä siirrä kalan nahka sivuun ja nauti kala ruotoihin asti. Ahvenen ruotoja ei tule syödä.
Reseptiin sopivia Kalaneuvoksen tuotteita
Reseptin ravintosisältö / annos
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Annoskoko 469 g
Energia 402 kcal
Proteiini 41 g
Hiilihydraatit 4 g
Rasva 18 g
Tyydyttynyt rasva 8 g
Ravintokuitu 6 g
Suola 3.4 g
Sokeri 4 g
Kolesteroli 209 mg
Uuniahvenet – mieltä lämmittävä kalaresepti
Järvikalojen käytön suosio ruoanlaitossa on lisääntynyt ja niiden voidaan sanoa olevan jopa hieman trendikkäitä tällä hetkellä. Uuniahvenet on lämpöä arkeen tai viikonloppuun tuova kalaresepti ja se on oiva valinta, kun haluat valmistaa jotain todella hyvää Suomen kansalliskalasta, ahvenesta. Ahven on Suomen yleisin kala, jota voi hyvällä omallatunnolla käyttää ruoanlaitossa, kuten kaikkia Kalaneuvoksen myymiä kalatuotteita. Kalaneuvoksen ahvenet tulevat Lappajärveltä, Kyrösjärveltä ja Pyhäjärveltä paikallisilta kalastajilta.