Silakkapihvit
Annoskoko: 4 15 min

Silakkapihvit ovat arkiruokien aatelia
Rapeat silakkapihvit lienevät jokaiselle tuttu ja lapsuuden muistoja herättelevä arkiruoka. Yleisimmin perunamuusin kanssa tarjottava herkku on simppelisti arkiruokien aatelia. Voissa paistettujen silakkafileiden tuoksu herauttaa välittömästi veden kielelle ja silakkapihvit ovat helposti valmistuva arkiruoka. Silakkapihvien rapeuden takaa pihvien pyöräyttäminen ruisjauhoissa.
Pinnan kauniin kullanruskea väri loihditaan puolestaan paistamalla pihvit pannulla aidossa voissa. Silakkapihvejä tulee paistaa maltilla molemmin puolin, turhaa kääntämistä välttäen, jotta ne eivät hajoa pannulle. Vähärasvaisempi ja näppärä tapa valmistaa silakkapihvit on paistaa niitä uunissa noin vartin ajan.
Katso reseptivideo helpottamaan valmistusta!
Valmistusaineet
- 500 g Kalaneuvos silakkafileitä
- 2 tl suolaa
- 1/2 tl valkopippuria
- 2 rkl sitruunamehua
- 6 rkl tuoretta tilliä
- 3 valkosipulin kynttä
pinnalle:
- 1 dl ruis- tai korppujahoja
pannulla paistamiseen:
- voita
Silakkapihvit ohje
- Asettele puolet fileistä leivinpaperille nahkapuoli alaspäin.
- Mausta fileet suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla. Levitä päälle tillisilppu ja hienonnettu valkosipuli.
- Asettele loput fileet jo maustettujen päälle nahkapuoli ylöspäin.
- Kaada ruis- tai korppujauhot lautaselle. Leivitä silakkapihvit jauhossa molemmin puolin.
- Paista pihvit hitaasti kauniin ruskeiksi pannulla voissa molemmilta puolilta noin 10 min tai uunissa 200 asteessa noin 10 min leivinpaperin päällä.
- Tarjoile silakkapihvit perunamuusin kanssa.
Vinkki: Maukas kylmä kastike syntyy nopeasti sekoittamalla kermaviiliin tilliä ja ruohosipulia sekä hieman suolaa, sokeria, sinappia ja etikkaa.
Tässä reseptissä käytetyt tuotteet
Reseptin ravintosisältö / annos
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Annoskoko 162 g
Energia 256 kcal
Proteiini 22 g
Hiilihydraatit 9 g
Rasva 13 g
Tyydyttynyt rasva 5 g
Ravintokuitu 2 g
Suola 1.4 g
Sokeri 1 g
Kolesteroli 117 mg