Poke bowl

Annoskoko: 4 20 min

Arvio:

5

Poke bowl kylmäsavukirjolohesta

Poke bowl – havaijilainen arkiruoka kylmäsavukirjolohesta

Poke bowl kylmäsavukirjolohesta valmistuu kotimaisista raaka-aineista ja makumaailma on suomalaisen suuhun sopiva. Ohrasuurimot, tuore porkkana, kurkku, makeat herneet, kananmuna sekä raikas sitruunainen kastike muodostavat kylmäsavukirjolohen kanssa tasapainoisen kokonaisuuden.

Poke bowl on kotoisin Havaijilta ja alunperin sen pääraaka-aineena on käytetty raakaa, marinoitua tonnikalaa. Nykyään poke bowl nimikkeellä löytyy internetistä runsaasti erilaisia reseptejä, jotka saattavat sisältää lohta, broilerinlihaa tai tofua eli soijamaitojuustoa. Yhteistä kaikilla poke bowleilla on kulhomainen tarjoiluastia ja helposti suuhun haarukoitavat ainekset.

Tämä ruoka on helppo valmistaa vaikka edellisenä päivänä jääkaappiin valmiiksi odottamaan ja napata aamulla mukaan töihin. Ruoan valmistukseen kuluu vain noin parikymmentä minuuttia, jopa vähemmänkin, jos sinulla on esimerkiksi ohrasuurimot jo valmiiksi keitettyinä.

Poke bowl täyttää vatsan takuuvarmasti ja pitää mielen ja ajatuksen virkeänä loppupäivän. Voit seurata reseptivideota alta ja valmistaa poke bowlin helposti tällä reseptillä.

Valmistusaineet

  • 200 g Kalaneuvos kylmäsavukirjolohta
  • 3 dl ohrasuurimoita
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 6 dl vettä
  • 4 kananmunaa
  • 2 porkkanaa
  • 200 g kurkkua
  • 2 dl herneitä
  • 1/2 dl tuoretta tilliä
  • 1/2 sitruuna
  • 2 rkl auringonkukansiemeniä

sitruunainen kastike:

  • 100 g kaurafraichea
  • 1 tl sinappia
  • 1 dl tuoretta tilliä
  • 1 tl sitruunanmehua
  • 1/2 tl rouhittua mustapippuria

Poke bowl ohje

  1. Keitä ohrasuurimot kasvisliemessä paketin ohjeen mukaan, jäähdytä. Keitä kananmunia 8 minuuttia.
  2. Raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi, leikkaa kurkku kuutioiksi. Kypsennä pakasteherneitä mikrossa paketin ohjeen mukaan, jäähdytä.
  3. Valmista kastike sekoittamalla fraichen joukkoon sinappi, tilli silputtuna ja mausteet.
  4. Jaa ohrasuurimot neljään annoskulhoon. Kuori kananmunat, puolita ne ja laita suurimoiden päälle.
  5. Jaa kasvikset ja tillisilppua kulhoihin ohrasuurimoiden päälle ja pyörittele kylmäsavukirjolohesta halutessasi ruusukkeet.
  6. Viimeistele poke bowl -annokset lusikallisella kastiketta, sitruunaviipaleilla ja siemenillä.

Vinkki! Halutessasi voit käyttää maitopohjaista vaihtoehtoa, esimerkiksi kermaviiliä tai ruokarahkaa.

Yhteistyössä Elixirin, Sydänliiton ja Muurlan kanssa.

Takaisin resepteihin Tulosta sivu
Reseptin ravintosisältö / annos

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Annoskoko 322 g

Energia 468 kcal

Proteiini 27 g

Hiilihydraatit 48 g

Rasva 15 g

Tyydyttynyt rasva 4 g

Ravintokuitu 8 g

Suola 1.2 g

Sokeri 5 g

Kolesteroli 238 mg