Paneroitu lohi

Annoskoko: 4 15 min

Paneroitu lohi

Paneroitu lohi – arjen pelastava kalaresepti

Paneroitu lohi eli leivitetyt lohifileet ovat arjen kalaruoka kätevimmästä päästä. Tällä reseptillä pelastat kiireisen arki-illan pulman kun kalaruokaa tekisi mieli ja tai , mutta et jaksa tai halua lähteä kokkaamaan monimutkaisia reseptejä pitkine kypsennysaikoineen. Käsistään kätevä kokki valmistaa tämän perusruoan 15-20 minuutissa. Leivitetty kala maistuu yleensä myös koko perheelle, vaikka joukossa olisi joku kalaruokia vieroksuvampi henkilö. Siksi paneroidut kalaruoat ovat kätevä tapa täyttää viikoittaista muutaman kala-aterian syöntisuosituskiintiötä. Rapea ja rasvainen pinta piilottaa sisäänsä kaikki kalasta saatavat tärkeät ravintoaineet. Vaikka panerointi ei olekaan valmistustekniikoista se terveellisin, niin kalan hyvät ravintoarvot tulee tässä ruoassa hotkittua sen kummemmin asiaa huomioimatta.

Valmistusaineet

  • 500 g Kalaneuvos lohifileetä (mielellään niskapala)
  • 2 dl spelttivehnäjauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 tl mustapippuria
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl pankojauhoja
  • 2 rkl rypsiöljyä (paistamiseen)

hernehummus:

  • 2 dl kikherneitä valutettuina
  • 3 dl herneitä (myös pakasteherneet käyvät)
  • 3 tl tahinia
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 1 iso valkosipulinkynsi
  • 1/2 tl jauhettua juustokuminaa
  • 1 tl korianterinsiemeniä
  • n. 1 tl merisuolahiutaleita
  • 1 rkl sitruunanmehua
  • 1/2 ruukkua tilliä
  • 1/2 ruukkua rucolaa

Paneroitu lohi ohje

  1. Valmista ensin hernehummus. Aja kaikki aineet sekaisin monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa.
  2. Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa. Siirrä jääkaappiin odottamaan.
  3. Pyyhi kalan pinta kuivaksi ja leikkaa nahka pois. Paloittele lohipala kuuteen osaan.
  4. Mittaa syville lautasille yhteen vehnäjauhot, joihin on sekoitettu mausteet, toiselle kananmunat ja kolmanteen pankojauhot.
  5. Vatkaa munien rakenne rikki haarukalla.
  6. Kaada paistinpannulle noin 1 cm kerros öljyä ja kuumenna keskilämmöllä.
  7. Kasta lohipalat ensin vehnäjauhoissa, sitten munassa ja lopuksi pankojauhoissa.
  8. Paista pannulla molemmin puolin yhteensä noin neljä minuuttia, kunnes kalapalat ovat mehevän kypsiä.
  9. Ripottele pinnalle sormisuolaa ja tarjoa hernehummuksen ja vihreän vinegrettisalaatin kanssa.
Takaisin resepteihin Tulosta sivu
Reseptiin sopivia Kalaneuvoksen tuotteita
Reseptin ravintosisältö / annos

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Annoskoko 162 g

Energia 503 kcal

Proteiini 28 g

Hiilihydraatit 28 g

Rasva 31 g

Tyydyttynyt rasva 5 g

Ravintokuitu 3 g

Suola 0 g

Sokeri 1 g

Kolesteroli 108 mg