Paistetut ahvenet

Annoskoko: 4 1 h 30 min

Paistetut ahvenet

Valmistusaineet

paistetut ahvenfileet:

pikkelöidyt kesävihannekset:

  • 1 nippu retiisejä
  • 1 pkt kukkakaalimixiä (romanesco ja violetti)
  • 3 porkkanaa
  • 3 pientä kevätsipulia
  • 2 dl valkoviinietikkaa
  • 1 dl vettä
  • 2 rkl ruokosokeria
  • 2 rkl sormisuolaa

lisäksi:

  • 400 g pieniä varhaisperunoita
  • 1 tl sormisuolaa
  • tilliä

Paistetut ahvenet ohje

  1. Huuhtele vihannekset. Leikkaa retiiseistä naatit. Leikkaa pienet retiisit puoliksi ja isoimmat neljään osaan.
  2. Paloittele kukkakaalit kukinnoiksi. Viipaloi porkkanat lanteiksi.
  3. Leikkaa nippusipuleista varret sivuun. Halkaise sipuli pituussuunnassa puoliksi.
  4. Siirrä vihannekset kulhoon ja mittaa päälle etikka, sokeri ja suola.
  5. Sekoita hyvin ja anna maustua huoneenlämmössä noin tunti.
  6. Harjaa perunat puhtaiksi ja keitä napakan kypsiksi. Valuta ja ripottele pinnalle sormisuola.
  7. Pyyhi kalafileet kuiviksi ja ripottele pinnalle suola. Paista ahvenfileet voissa pannulla noin minuutin per puoli.
  8. Mausta lopuksi mustapippurilla. Koristele annos tillillä.
Takaisin resepteihin Tulosta sivu
Reseptiin sopivia Kalaneuvoksen tuotteita
Reseptin ravintosisältö / annos

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Annoskoko 557 g

Energia 328 kcal

Proteiini 42 g

Hiilihydraatit 29 g

Rasva 2 g

Tyydyttynyt rasva 1 g

Ravintokuitu 5 g

Suola 5.9 g

Sokeri 13 g

Kolesteroli 185 mg

Paistetut ahvenet pannulla – resepti kesään

Paistetut ahvenet pannulla valmistettuna on helppo, mutta aivan ihanan makuinen resepti. Ne maistuvat parhaiten kesäisten, tuoreiden vihannesten ja uusien perunoiden kanssa nautittuna. Tässä reseptissä pääosassa ovat yksinkertaiset, puhtaat maut tuoreista raaka-aineista. Kalaneuvoksen ahvenfileet ruokaa varten saat tuorekalatiskiltä tai mahdollisesti omasta mökkirannasta tai järveltä itse kalastettuna. Vihannesten osalta kannattaa hyödyntää satokausikalenteria ja valita kuhunkin vuodenaikaan sopivat juurekset tai vihannekset sesongin mukaan. Näin saat annoksesta parhaan makuisen ja samalla toimit myös ekologisesti.