Madekeitto
Annoskoko: 4 60 min

Madekeitto – klassinen sesonkiherkku
Madekeitto – tuo maukas kulinaristien arvostettu sesonkiherkku – nautitaan alkuvuodesta kylmien vesien aikaan. Keitto maistuu varmasti kaikille kalan ystäville talvisena viikonloppu- tai juhlaruokana. Madekeiton maku on miellyttävän pehmeä ja hieman makea. Mateen liha on vaaleaa, vähäruotoista, kiinteää ja vähärasvaista sekä helposti sulavaa. Madekeitto ei ole näyttävä tai värikäs sen lihan vaaleuden vuoksi, mutta maku yllättää ja vie kielen mennessään.
Valmistusaineet
liemi:
- 1 1/2 kg made nyljettynä
- 1 keltasipuli
- 2 laakerinlehteä
- 10 maustepippuria
- 2 tl suolaa
- 1 l vettä
keitto:
- mateen keitinliemi ja kypsät kalapalat
- 1 rkl voita
- 8 perunaa
- 2 porkkanaa
- 1 keltasipuli
- 1/2 purjo
- 5-10 maustepippuria
- 2 dl kermaa
- 2 tl suolaa
- 2 rkl tilliä
Madekeitto ohje
- Paloittele made noin 5 cm:n paloiksi. Kuori ja lohko sipuli. Keitä madepalat ja sipuli laakerinlehdillä, maustepippurilla ja suolalla maustetussa vedessä kypsäksi.
- Nosta madepalat liemestä ja perkaa ne ruodottomiksi. Siivilöi keitinliemi talteen.
- Kuori perunat, porkkanat ja sipuli. Pilko lohkoiksi. Kuullota kasviksia hetki voissa kattilassa.
- Lisää keitinliemi ja keitä kasvikset kypsäksi. Lisää mateenpalat, kerma ja suola. Kuumenna ja lisää tilli.
Tässä reseptissä käytetyt tuotteet
Reseptin ravintosisältö / annos
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Annoskoko 899
Energia 589 kcal
Proteiini 63 g
Hiilihydraatit 24 g
Rasva 26 g
Tyydyttynyt rasva 16 g
Ravintokuitu 4 g
Suola 7.3 g
Sokeri 2 g
Kolesteroli 259 mg