Loimulohisalaatti Micken tapaan

Annoskoko: 6 15 min

Loimulohisalaatti punajuurten ja omenan kera

Loimulohisalaatti punajuurien ja omenan kera tuo väriä ruokapöytään

Loimulohisalaatti punajuurien ja omenan kera on ihastuttava resepti arkeen tai juhlaan. Sen on ideoinut meille ahvenanmaalainen kokki Michael Björklund, joka tunnetaan mm.ohjelmasta Strömsö. Loimulohisalaatti on superhelppo ja nopea herkku, joka onnistuu jokaiselta kotikokilta. Tämä ruoka on pelastus, kun haluat jotain hyvää ja nopeasti. Loimulohisalaatti sopii hyvin juhlavampaankin ateriaan, kuten jouluun. Se voidaan tarjota hyvin alkupalana tai se voi olla osa juhlapöydän tarjottavia. Loimulohisalaatissa maistuu ihanasta raikas omena ja punajuuri. Nämä ovatkin useasti käytetty makupari, jotka täydentävät toistensa makua.

Annos kootaan valmiiksi lautasille niin, että salaatin pohja, jossa punajuurta sekä omenaa tulee ensin, Liekki loimutettu lohifileepala asetetaan pohjan päälle ja lopuksi annos viimeistellään parmesanilla sekä rucolalla. Näin maistuva ja ihanan värikäs annos on valmis. Katso Micken reseptivideo alta ja valmista sen mukana.

Loimulohisalaatti Micken tapaan

Loimulohisalaatti punajuurien ja omenan kera valmistetaan uutuustuotteestamme Liekki loimutetusta lohifileepalasta, mutta se voidaan valmistaan yhtä hyvin myös Liekki loimutettu kirjolohifileepalasta.

Loimutuotteet ovat osa kulttuuriperinnettä Suomessa, joita nautitaan usein ulkona kokoontumis- tai juhlatilaisuudessa. Loimutus ei ole vain herkullinen tapa valmistaa kalaa, vaan myös ainutlaatuinen ja maukas kypsennysmenetelmä, joka korostaa kalan luonnollista makua ja lisää samalla savuista ja puumaista aromia. Tämän lempeän savuisen aromin olemme saaneet loimutuotteisiimme käyttämällä valmistusmenetelmässä aitoa tulta. Haluamme tarjota loimutuotteita nyt myös aivan tavalliseen ruokapöytään ja kaikkien saataville, joten pakkasimme niitä kaupan kylmätiskiin.

Loimukirjolohi ja -lohifileepalat ovat täydellisiä juuri silloin, kun haluat kalaa vain pienemmän määrän. Liekki loimutettu kirjolohifileepalan pakkauskoko on 150 g. Voit vaihtoehtoisesti käyttää Liekki loimutuotteita esimerkiksi lämminsavun tilalla.

Valmistusaineet

  • 1 pkt Kalaneuvos Liekki loimulohifileepala 150g
  • 1 omena
  • 3 säilöttyä punajuurta
  • 3 rkl tuorejuustoa
  • ripaus mustapippuria
  • ripaus suolaa
  • hieman rucolaa
  • parmesaania

Loimulohisalaatti Micken tapaan ohje

  1. Pilko omena ja punajuuret kulhoon. Sekoita joukkoon tuorejuusto. Mausta suolalla ja pippurilla.
  2. Kuumenna valmiiksi loimutettua lohifileepalaa uunissa hetki, jotta se saa lämpöä.
  3. Levitä seos lautaselle ja asettele lohipalat päälle. Koristele rucolalla ja raastetulla parmesaanilla.
Takaisin resepteihin Tulosta sivu
Reseptin ravintosisältö / annos

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Annoskoko 98

Energia 105 kcal

Proteiini 6 g

Hiilihydraatit 5 g

Rasva 7 g

Tyydyttynyt rasva 2 g

Ravintokuitu 1 g

Suola 2.2 g

Sokeri 2 g

Kolesteroli 21 mg

Jätä arvostelu

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *