Lohivanukas Micken tapaan
Annoskoko: 4 45 min

Lohivanukas maistuu koko perheelle
Lohivanukkaan on meille ideoinut ahvenanmaalainen kokki Michael Björklund, joka tunnetaan mm. ohjelmasta Strömsö. Lohivanukas on täyttävä tarjottava ja voidaan tarjota hyvin osana kalapöytää tai pääruokana. Lohivanukas valmistetaan perinteisesti kermasta, kananmunista, perunoista ja kalasta. Tämä ruoka on hyvin klassinen tarjottava etenkin ruotsalaisessa ruokapöydässä. Erona suomalaiseen vastaavanlaiseen reseptiin eli lohilaatikkoon on, että siinä käytetään kypsiä perunoita, joka nopeuttaa huomattavasti kypsennysaikaa.
Valmistusaineet
- 1 pkt (150g) Kalaneuvos graavilohifileesiivua
- 3 dl kermaa
- 5 kananmunaa
- 5 keitettyä perunaa
- 1 dl hienonnettua tilliä
- 3 keltasipulia
- 100 g voita
Lisukkeeksi:
- 200 g pakastepuolukoita
- 1/2 dl sokeria
Lohivanukas Micken tapaan ohje
- Paista sipulit ja viipaloi keitetyt perunat puolen senttimetrin paksuisiksi siivuiksi.
- Kaada kerma ja kananmunat uunivuokaan tai valurautapannuun. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Kerrosta perunaa, sipulia, tilliä ja graavilohta uuninkestävään astiaan.
- Aloita perunakerroksella, sitten sipuli, lohi ja tilli. Päätä kerros perunalla ja lisää vähän voita.
- Mausta suolalla ja pippurilla oman maun mukaan.
- Paista 180 asteessa, noin 30 minuuttia (riippuu käyttämästäsi uunivuoasta, joten kannattaa seurata tilannetta).
- Nauti halutessasi puolukoiden kera.
Tässä reseptissä käytetyt tuotteet
Reseptin ravintosisältö / annos
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Annoskoko 326
Energia 2819 kcal
Proteiini 22 g
Hiilihydraatit 16 g
Rasva 58 g
Tyydyttynyt rasva 34 g
Ravintokuitu 2 g
Suola 3.9 g
Sokeri 1 g
Kolesteroli 372 mg