Lohinapostelulauta

Annoskoko: 4 20 min

Lohinapostelulauta

Valmistusaineet

  • 200 g Kalaneuvos graavikirjolohta
  • 200 g Kalaneuvos kylmäsavukirjolohta
  • 1 dl keskikokoisia kapriksia
  • 1 dl mustia kivettömiä oliiveja
  • 8 säilöttyjä, kokonaisia vihreitä chilejä
  • kourallinen keltaisia minitomaatteja
  • 1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja
  • 2 minisalaattia
  • 12 palaa maalaispatonkia
  • 4 rkl oliiviöljyä

kastike:

  • 3 rkl kirjolohen mätiä
  • 200 g ranskankermaa
  • ripausmustapippuria
  • 1/2 tl hunajaa

koristeeksi:

  • tilliä

Lohinapostelulauta ohje

  1. Valmista ensin rapeat crostinit. Leikkaa patonki 12 ohueen siivuun.
  2. Levitä siivut pellille leivinpaperin päälle ja voitele molemmin puolin oliiviöljyllä.
  3. Paahda rapeiksi 225 asteisessa uunissa 8-10 minuutin ajan.
  4. Valmista kastike sekoittamalla ranskankermaan mäti ja hunaja. Mausta kastike mustapippurilla.
  5. Huuhtele tomaatit ja halkaise ne. Huuhtele salaatit, leikkaa kanta pois ja irrota lehdet toisistaan.
  6. Asettele kaikki ainekset omiksi lohkoikseen puutarjottimelle tai isolle lautaselle.
  7. Voit leikata kylmäsavu- ja graavikirjolohisiivut hieman pienemmiksi paloiksi.
  8. Koristele tillillä.

Naposteltaessa salaatinlehtiä voi täyttää tarjottimen aineksilla tai tarjottavia voi koota rapeiden crostinien päälle ja herkku kruunataan lusikallisella mätikastiketta.

Takaisin resepteihin Tulosta sivu
Reseptin ravintosisältö / annos

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Annoskoko 322 g

Energia 646 kcal

Proteiini 29 g

Hiilihydraatit 30 g

Rasva 42 g

Tyydyttynyt rasva 15 g

Ravintokuitu 3 g

Suola 1.6 g

Sokeri 7 g

Kolesteroli 134 mg

Lohinapostelulauta on nappivalinta juhliin tai rentoon illanviettoon

Kun on aika juhlia, tai viettää iltaa rennosti ystävien kanssa, niin tällainen kalaisia herkkuja notkuva lohinapostelulauta on makoisa ja vaivaton tarjottava. Runsas, raikas ja värikylläinen tarjotin on täynnä moninaisia kalaisia herkkuja – mm. graavi- ja kylmäsavukirjolohta sekä mätiä ja muita pikkusuolaisia.

Koska lähes jokainen tarjottimelle päätyvistä raaka-aineista on purkista tai paketista poimittuna käyttövalmis, ei herkutteluhetken valmistamiseen kulu aikaa. Napostelulaudan ainekset voi myös kätevästi ottaa mukaan vierailulle, jossa tarjottimen voi koota paikan päällä. Lohinapostelulauta sopii myös fiinin illallisen alkupalalautaseksi sopivan juoman saattelemana.