Lohidippikakku

Annoskoko: 8 2 h 30 min

Lohidippikakku

Lohidippikakku – raikas tarjottava vieraille

Lohidippikakku on herkullinen tarjottava, jossa kalanystävän suosikit: lämmin- ja kylmäsavukala yhdistyvät. Tämä on täydellinen pikkusyötävä illanistujaisiin tai vaikkapa alkupalaksi.

Valmistusaineet

  • 100 g Kalaneuvos Sauna kylmäsavulohta
  • 300 g Kalaneuvos lämminsavulohta
  • 2 pientä punasipulia
  • 1/2 (noin 170 g) kurkku
  • 400 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 sitruunankuori
  • 3 rkl sitruunanmehua
  • 1/2 rkl hunajaa
  • 1/2 tl suolaa
  • muutama rouhaisu mustapippuria myllystä

Koristeeksi:

  • rucolanversoja
  • syötäviä kukkia

Tarjoiluun:

  • patonkisiivuja tai saaristolaisleipäviipaleita

Lohidippikakku ohje

  1. Hienona kylmäsavulohi ja murenna lämminsavulohi. Hienonna punasipuli. Raasta kurkku karkealla terällä ja purista ylimääräinen neste pois.
  2. Mausta tuorejuusto sitruunalla, hunajalla, suolalla ja mustapippurilla.
  3. Vuoraa noin 1 litran vetoinen kulho tuorekelmulla. Kokoa kulhon pohjalle ensin kerros kylmäsavulohta, sen jälkeen kerros kurkkua, kerros maustettua tuorejuustoa, punasipulia ja viimeisenä kerros lämminsavulohta.
  4. Käännä tuorekelmu lämminsavulohen päälle ja aseta kulhon päälle kevyt paino. Anna tekeytyä jääkaapissa vähintään 2 tuntia. Voit myös tarjoilla dippikakun vasta seuraavana päivänä.
  5. Kumoa kakku vadille ja koristele rucolanversoilla ja syötävillä kukilla. Tarjoa patonkiviipaleiden tai saaristolaisleipäviipaleiden kanssa.
Takaisin resepteihin Tulosta sivu
Reseptin ravintosisältö / annos

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Annoskoko 152

Energia 251 kcal

Proteiini 15 g

Hiilihydraatit 15 g

Rasva 15 g

Tyydyttynyt rasva 8 g

Ravintokuitu 1 g

Suola 5.6 g

Sokeri 1 g

Kolesteroli 50 mg