Lohidippikakku
Annoskoko: 8 2 h 30 min

Lohidippikakku – raikas tarjottava vieraille
Lohidippikakku on herkullinen tarjottava, jossa kalanystävän suosikit: lämmin- ja kylmäsavukala yhdistyvät. Tämä on täydellinen pikkusyötävä illanistujaisiin tai vaikkapa alkupalaksi.
Valmistusaineet
- 100 g Kalaneuvos Sauna kylmäsavulohta
- 300 g Kalaneuvos lämminsavulohta
- 2 pientä punasipulia
- 1/2 (noin 170 g) kurkku
- 400 g maustamatonta tuorejuustoa
- 1 sitruunankuori
- 3 rkl sitruunanmehua
- 1/2 rkl hunajaa
- 1/2 tl suolaa
- muutama rouhaisu mustapippuria myllystä
Koristeeksi:
- rucolanversoja
- syötäviä kukkia
Tarjoiluun:
- patonkisiivuja tai saaristolaisleipäviipaleita
Lohidippikakku ohje
- Hienona kylmäsavulohi ja murenna lämminsavulohi. Hienonna punasipuli. Raasta kurkku karkealla terällä ja purista ylimääräinen neste pois.
- Mausta tuorejuusto sitruunalla, hunajalla, suolalla ja mustapippurilla.
- Vuoraa noin 1 litran vetoinen kulho tuorekelmulla. Kokoa kulhon pohjalle ensin kerros kylmäsavulohta, sen jälkeen kerros kurkkua, kerros maustettua tuorejuustoa, punasipulia ja viimeisenä kerros lämminsavulohta.
- Käännä tuorekelmu lämminsavulohen päälle ja aseta kulhon päälle kevyt paino. Anna tekeytyä jääkaapissa vähintään 2 tuntia. Voit myös tarjoilla dippikakun vasta seuraavana päivänä.
- Kumoa kakku vadille ja koristele rucolanversoilla ja syötävillä kukilla. Tarjoa patonkiviipaleiden tai saaristolaisleipäviipaleiden kanssa.
Tässä reseptissä käytetyt tuotteet
Reseptin ravintosisältö / annos
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Annoskoko 152
Energia 251 kcal
Proteiini 15 g
Hiilihydraatit 15 g
Rasva 15 g
Tyydyttynyt rasva 8 g
Ravintokuitu 1 g
Suola 5.6 g
Sokeri 1 g
Kolesteroli 50 mg