Lohidippikakku
Annoskoko: 8 2 h 30 min
Lohidippikakku – raikas tarjottava vieraille
Lohidippikakku on herkullinen tarjottava, jossa kalanystävän suosikit: lämmin- ja kylmäsavukala yhdistyvät. Tämä on täydellinen pikkusyötävä illanistujaisiin tai vaikkapa alkupalaksi.
Moni miettii, mitä erityistä tarjoaisi vierailleen ja olisi jotain terveellistä. Lohidippikakku, joka yhdistää lämminsavukalan ja kylmäsavulohen maukkaat aromit, on vastaus tähän pulmaan. Tämä resepti on paitsi herkullinen, myös vaivaton valmistaa.
Kakku valmistuu nopeasti, noin puolessa tunnissa, mutta sen tekeytymiseen jääkaapissa tulee varata vähintään kaksi tuntia. Sen voi valmistaa myös jo edellisenä päivänä. Reseptissä on käytetty pitkään kylmäsavustettua Sauna kylmäsavukirjolhifileesiivuja, mutta voit käyttää myös mitä tahansa kylmäsavua. Lohidippikakun osana on sitruunalla maustettu tuorejuusto, raastettu kurkku sekä hienonnettu punasipuli, jotka tuovat makuun ihanaa vivahdetta sekä väriä. Tämä koko komeus kootaan vain kulhoon ja kumotaan kakuksi kylmässä tekeytymisen jälkeen. Tarjoillaan leipäsiivujen kanssa.
Lohidippikakku on varmasti upea tarjottava, joka ihastuttaa ulkonäöllään ja maullaan!
Valmistusaineet
- 100 g Kalaneuvos Sauna kylmäsavulohta
- 300 g Kalaneuvos lämminsavulohta
- 2 pientä punasipulia
- 1/2 (noin 170 g) kurkku
- 400 g maustamatonta tuorejuustoa
- 1 sitruunankuori
- 3 rkl sitruunanmehua
- 1/2 rkl hunajaa
- 1/2 tl suolaa
- muutama rouhaisu mustapippuria myllystä
Koristeeksi:
- rucolanversoja
- syötäviä kukkia
Tarjoiluun:
- patonkisiivuja tai saaristolaisleipäviipaleita
Lohidippikakku ohje
- Hienona kylmäsavulohi ja murenna lämminsavulohi. Hienonna punasipuli. Raasta kurkku karkealla terällä ja purista ylimääräinen neste pois.
- Mausta tuorejuusto sitruunalla, hunajalla, suolalla ja mustapippurilla.
- Vuoraa noin 1 litran vetoinen kulho tuorekelmulla. Kokoa kulhon pohjalle ensin kerros kylmäsavulohta, sen jälkeen kerros kurkkua, kerros maustettua tuorejuustoa, punasipulia ja viimeisenä kerros lämminsavulohta.
- Käännä tuorekelmu lämminsavulohen päälle ja aseta kulhon päälle kevyt paino. Anna tekeytyä jääkaapissa vähintään 2 tuntia. Voit myös tarjoilla dippikakun vasta seuraavana päivänä.
- Kumoa kakku vadille ja koristele rucolanversoilla ja syötävillä kukilla. Tarjoa patonkiviipaleiden tai saaristolaisleipäviipaleiden kanssa.
Reseptin ravintosisältö / annos
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Annoskoko 152
Energia 251 kcal
Proteiini 15 g
Hiilihydraatit 15 g
Rasva 15 g
Tyydyttynyt rasva 8 g
Ravintokuitu 1 g
Suola 5.6 g
Sokeri 1 g
Kolesteroli 50 mg