Lohi wokkivihanneksilla

Annoskoko: 4 25 min

Arvio:

4

Lohi wokkivihanneksilla

Lohi wokkivihanneksilla on näppärä ateria arkeen

Lohi wokkivihanneksilla sekä sopivasti purevan inkivääri-piparjuurikastikkeen kera tarjottuna toimii mainiosti niin arjen kuin viikonlopunkin ateriana. Nopeasti valmistuva annos sopii hyvin varsinkin sellaisiin arki-iltoihin, kun aika on kortilla ja ruoka pitäisi saada pikaisesti pöytään.

Nopean valmistumisaikansa lisäksi tämä annos on myös varsin terveellinen, sisältäähän se monipuolisesti erilaisia vihanneksia sekä proteiini-, D-vitamiini- ja omega-3-rasvahappopitoista lohta. Inkivääri-piparjuurikastikkeen ansiosta ei tästä reseptistä myöskään puutu makua.

Lohi on käypä valinta viikoittaiseen kokkailuun

Lohi on kätevä valinta arjen ruokapöytään, koska sitä on saatavilla tuoreena lähes kaupassa kuin kaupassa. Lohta on helppo valmistaa niin uunissa kuin pannullakin, ja se on myös hinnaltaan suhteellisen edullinen maukkaudesta puhumattakaan. Rasvaisen lohen liha on oikein valmistettuna mukavan mehevää, pehmeää ja herkullista.

Tätä reseptiä varten tarvitsee vain leikata lohi- tai kirjolohifilee annospaloiksi, yksi pala ruokailijaa kohden, sekä suolata ja pippuroida fileet. Lohifileet paistuvat pannulla öljyssä rapeiksi muutamassa minuutissa, toki riippuu hiukan lohifileen paksuudesta.

Wokkaamalla vihannekset pikaisesti pöytään

Lisukkeeksi lohelle pikawokataan erilaisia vihanneksia. Wokkaaminen onkin varsin nopea ja siksi hyvin arkeen sopiva ruoanvalmistustapa. Wokkipannuun kelpaa moni eri vihannes, joten mikäli jotakin vihannesta ei ole saatavilla, on se helppo korvata jollakin toisella. Vihanneksissa kannattaakin suosia sen hetkistä satoa, niin tekee samanaikaisesti ekologisen ja edullisen valinnan.

Tässä reseptissä wokattavaksi valikoituivat muun muassa perinteiset porkkana, paprika ja punasipuli, rapeat ja makeat sokeriherneet sekä paksoi eli pinaattikiinankaali. Pinaattikiinankaali kestää kuumentamista hyvin ja tuo kivaa väriä wokkiruokiin. Myös monet kaalit, kuten punakaali, parsakaali ja kukkakaali sopivat mainiosti wokkipannuun, eikä myöskään pakastealtaiden valmiita wok-vihannesseoksia ole syytä kaihtaa. Seesamiöljyssä valkosipulin kera wokatut kasvikset saavat maukkaan paahteisen maun, jota lohen täyteläinen, sopivasti rasvainen maku täydentää.

Lohta ja wokkivihanneksia maustamaan valmistetaan tuju inkivääri-piparjuurikastike. Piparjuuri ja inkivääri raastetaan hienoksi raasteeksi, joka kuumennetaan liedellä voin ja oliiviöljyn kera sulaksi, juoksevaksi kastikkeeksi, jota vihannesten ja lohen päälle valutetaan. Kastikkeesta löytyy juuri sopivasti potkua ja raikkautta viimeistelemään tämän värikkään arkiruoan makumaailmaa. Voit myös kokeilla muita kastikkeita kastike kalalle -ohjeestamme. Ei muuta kuin wokki kuumenemaan!

Valmistusaineet

  • 600 g Kalaneuvos lohi- tai kirjolohifileetä
  • 12 g suolaa
  • mustapippuria
  • paistamiseen öljyä

kastike:

  • 50 g voita
  • 3 rkl raastettua inkivääriä
  • 2 rkl raastettua piparjuurta
  • 1/2 dl oliiviöljyä

wokkivihannekset:

  • 2 pientä paksoita
  • 4 porkkanaa
  • 1 iso punasipuli
  • 1 vihreä paprika
  • 150 g sokeriherneen palkoja
  • 2 valkosipulinkynttä viipaloituna
  • 3 rkl seesamiöljyä
  • ripaus suolaa

Lohi wokkivihanneksilla ohje

  1. Huuhtele vihannekset ja leikkaa paksoi suikaleiksi ja porkkana siivuiksi. Lohko punasipuli ja irroittele lohkot veneiksi.
  2. Kuutioi paprika ja murskaa valkosipuli. Leikkaa lohi tai kirjolohi neljäksi annospalaksi, suolaa ja pippuroi.
  3. Kuumenna öljy pannulla ja paista lohifileitä ensin nahkapuolelta rapeiksi.
  4. Käännä siiten fileepalat ja anna kypsyä rauhassa pannulla 2-4 minuuttia fileen paksuudesta riippuen.
  5. Valmista kastike; sulata voi kattilassa ja lisää sulan voin joukkoon piparjuuri- ja inkivääriraasteet.
  6. Kuumenna seosta parin minuutin ajan, lisää lopuksi joukkoon oliiviöljy ja kuumenna kastike.
  7. Kuumenna seesaminsiemenöljy wokissa tai syvällä pannulla. Lisää viipaloidut valkosipulinkynnet sekä vihannekset paksoita lukuunottamatta.
  8. Wokkaa muita vihanneksia parin kolmen minuutin ajan, lisää paksoi ja kuumenna vielä hetki. Mausta vihannekset suolalla.
  9. Jaa wokkivihannekset neljälle lautaselle, aseta päälle lohipalat ja kaada päälle inkivääri-piparjuurikastike.
Takaisin resepteihin Tulosta sivu
Tässä reseptissä käytetyt tuotteet
Reseptin ravintosisältö / annos

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Annoskoko 405 g

Energia 725 kcal

Proteiini 34 g

Hiilihydraatit 12 g

Rasva 56 g

Tyydyttynyt rasva 13 g

Ravintokuitu 5 g

Suola 3.3 g

Sokeri 8 g

Kolesteroli 124 mg

Jätä arvostelu

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kommentit