Lohi-makaronilaatikko

Annoskoko: 6 1 h

Arvio:

4.82

lohi-makaronilaatikko

Lohi-makaronilaatikko kylmäsavukirjolohesta on ihana arkiruoka

Lohi-makaronilaatikko on useimmille varmasti tuttu arkiruoka. Tässä reseptissä perinteinen, ehkä hieman tylsäksi ajan myötä käynyt laatikkoruoka saa selvän kasvojenkohotuksen, kun valmistuksessa kalana käytetään Kalaneuvoksen täyteläisen makuisia, pitkään kylmäsavustettuja Sauna kylmäsavukirjolohifileesiivuja.

Sauna-siivujen maku on intensiivisempi kuin perinteisissä kylmäsavustetuissa kirjolohifileesiivuissa. Niiden avulla moni hyvä arkiruoka saa ”uuden elämän”. Voit kokeilla käyttää reseptissä hyvin myös Kalaneuvoksen Terva kylmäsavukirjohifileesiivuja, joka on sisartuote Sauna-siivuille. Molempia siivuja löydät hyvinvarustetuista ruokakaupoista! Alta voit katsoa videolta, kuinka resepti valmistetaan helposti. Työvaiheissa ei ole mitään monimutkaista ja tämä herkullinen arkiruoka tai viikonloppuruoka valmistuu aloittelevaltakin ruuanlaittajalta aivan varmasti.

Lohimakaronilaatikko reseptivideo

Valmistusaineet

munamaito:

  • 7 dl maitoa
  • 2 kananmunaa
  • 1 tl suolaa

pinnalle:

  • 1 dl Emmental- juustoraastetta

Lohi-makaronilaatikko ohje

  1. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.
  2. Keitä makaronit pakkauksen ohjeen mukaan, valuta. Silppua ja kuullota sipulit yhdessä ruokalusikallisessa voita.
  3. Leikkaa Sauna-kylmäsavukirjolohisiivut paloiksi. Silppua tilli.
  4. Sekoita makaronit, lusikallinen voita, sipulit, kylmäsavukirjolohi, valkopippurirouhe ja tilli keskenään. Kaada seos noin 2,5 litran vetoiseen voilla voideltuun vuokaan.
  5. Sekoita munamaidon ainekset keskenään ja kaada seos vuokaan.
  6. Kypsennä 200 asteisessa uunissa noin 40 minuuttia, kunnes munamaito on alkanut hyytymään.
  7. Ripottele juustoraaste vuoan pinnalle viimeisen 10 minuutin ajaksi. Anna lämmön hieman tasaantua ennen tarjoilua.
Takaisin resepteihin Tulosta sivu
Reseptin ravintosisältö / annos

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Annoskoko 280 g

Energia 457 kcal

Proteiini 28 g

Hiilihydraatit 51 g

Rasva 14 g

Tyydyttynyt rasva 6 g

Ravintokuitu 3 g

Suola 2.7 g

Sokeri 7 g

Kolesteroli 111 mg