Lohi-makaronilaatikko

Annoskoko: 6 50 min

Arvio:

5

lohi-makaronilaatikko

Lohi-makaronilaatikko kylmäsavukirjolohesta on ihana arkiruoka

Lohi-makaronilaatikko on useimmille varmasti tuttu arkiruoka. Tässä reseptissä perinteinen, ehkä hieman tylsäksi ajan myötä käynyt laatikkoruoka saa selvän kasvojenkohotuksen, kun valmistuksessa kalana käytetään Kalaneuvoksen täyteläisen makuisia, pitkään kylmäsavustettuja Sauna kylmäsavukirjolohifileesiivuja. Sauna-siivujen maku on intensiivisempi kuin perinteisissä kylmäsavustetuissa kirjolohifileesiivuissa. Niiden avulla moni hyvä arkiruoka saa ”uuden elämän”. Voit kokeilla käyttää reseptissä hyvin myös Kalaneuvoksen Terva kylmäsavukirjohifileesiivuja, joka on sisartuote Sauna-siivuille. Molempia siivuja löydät hyvinvarustetuista ruokakaupoista!

Tämän reseptin lohi-makaronilaatikko riittää kahdeksi ruokailuksi nelihenkiselle perheelle tai noin kuudeksi tuhdiksi annokseksi aikuiselle. Resepti toimii näppärästi siis iltaruokana ja vaikkapa pariksi lounasruuaksi kahden aikuisen talouksissa. Resepti toimii hienosti myös rentojen illanistujaisten täyttäväksi suolaiseksi tarjottavaksi. Tämä perinteistä hieman hienostuneemman makuinen versio vie kielen mennessään vaativammiltakin herkuttelijoilta. Vinkki: jos perheessä on joku hieman kalaan yleisesti hieman nirsosti suhtautuva ruokailija, niin tällä reseptillä on helppo aloittaa monipuolisiin kalaherkkuruokiin tutustuminen!

Tuunaamalla kalamakaronilaatikon makua voi vaihdella

Hyvä arkiruokareseptit toistuvat ruokapöydässä yleensä vähintään kuukausittain, joten välillä niihin kaipaa jotakin pientä vaihtelua. Tämän reseptin kohdalla vaihtelua on helppo hakea jo aiemmin mainitulla kylmäsavukalan raaka-aineen maun muuttamisella toiseen Kalaneuvos-kylmäsavusiivuun. Muita hyviä vinkkejä reseptin elävoittämiseen voi hakea maustamisesta ja muusta pikku tuunailusta. Jos tykkäät pienestä tulisuudesta, niin chilirouhetta lisäämällä saat laatikkoon pientä kipakkuutta makuun. Voit lisätä joukkoon kalan kanssa aina hyvin makuparina toimivaa fenkolia. Pirteää väriä lohi-makaronilaatikkoon saat lisäämällä joukkoon oranssinpunaista porkkanaraastetta. Voit jakaa omat parhaat tuunausvinkkisi reseptin kommenttiosiossa!

Makaronilaatikko kirjolohella valmistuu kokemattomaltakin kokilta alle tunnissa. Loppusilaus arjen täyttävälle herkulle tulee 10 minuuttia ennen 40 minuutin kokonaiskypsennysaikaa lisättävästä juustoraasteesta, jolla laatikon pinnan saa kauniiksi ja makuun vielä lisää täyteläisyyttä. Jos haluat laatikosta hieman keveämmän ja terveellisemmän, voit jättää juuston pinnalta pois ja käyttää valmistuksessa täysjyvämakaronia.

Valmistusaineet

  • 400 g makaroneja
  • 300 g Sauna kylmäsavukirjolohifileesiivuja
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl voita
  • 3/4 tl valkopippurirouhetta
  • 3 rkl tuoretta tilliä

munamaito:

  • 7 dl maitoa
  • 2 kananmunaa
  • 1 tl suolaa

pinnalle:

  • 1 dl Emmental- juustoraastetta

Lohi-makaronilaatikko ohje

  1. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.
  2. Keitä makaronit pakkauksen ohjeen mukaan, valuta. Kuullota sipulit yhdessä ruokalusikallisessa voita.
  3. Leikkaa Sauna-kylmäsavukirjolohisiivut paloiksi. Silppua tilli.
  4. Sekoita makaronit, lusikallinen voita, sipulit, kylmäsavukirjolohi, valkopippurirouhe ja tilli keskenään. Kaada seos noin 2,5 litran vetoiseen vuokaan.
  5. Sekoita munamaidon ainekset keskenään ja kaada seos vuokaan.
  6. Kypsennä 200 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
  7. Ripottele juustoraaste vuoan pinnalle viimeisen 10 minuutin ajaksi.
Takaisin resepteihin Tulosta sivu
Reseptin ravintosisältö / annos

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Annoskoko 280 g

Energia 457 kcal

Proteiini 28 g

Hiilihydraatit 51 g

Rasva 14 g

Tyydyttynyt rasva 6 g

Ravintokuitu 3 g

Suola 2.7 g

Sokeri 7 g

Kolesteroli 111 mg

Kommentit

Jätä arvostelu

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *