Lämminsavulohivohvelit

Annoskoko: 4 1 h 15 min

Lämminsavulohivohvelit

Lämminsavulohivohvelit – maukas suolainen tarjottava

Lämminsavulohivohvelit ovat erinomaista suolaista tarjottavaa niin lapsille kuin aikuisillekin. Ne sopivat erilaisiin herkkuhetkiin läpi vuoden, niin laskiaisriehaan, vappubrunssille kuin juhannusjuhliinkin. Vohvelit ovat retroherkkua kerrakseen ja monen kaapin perältä löytyykin vohvelirauta. Nyt on aika kaivaa se esiin ja laittaa rauta kuumenemaan!

Valmistusaineet

vohvelit:

  • 3 kananmunaa
  • 3 dl maitoa
  • 4 dl (speltti)vehnäjauhoja
  • 1 dl (speltti)hiivaleipäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl suolaa
  • 3/4 dl sulatettua voita
  • 2 dl vichyä

paistamiseen:

  • voita tai juoksevaa kasvirasvaa

täyte:

  • 200 g Kalaneuvos lämminsavukirjolohta tai savulohta
  • 1 prk (120 g) smetanaa
  • 1 pieni punasipuli
  • 1/4 ruukku ruohosipulia
  • 2 tl raastettua inkivääriä
  • 1/2 rkl sitruunan mehua
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl pippuria

Lämminsavulohivohvelit ohje

  1. Riko munien rakenne. Lisää maito ja suola sekä, jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Lisää lopuksi rasva.
  2. Anna taikinan turvota 30 minuuttia.
  3. Valmista sillä aikaa täyte. Hienonna punasipuli ja ruohosipuli. Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään ja laita jääkaappiin maustumaan.
  4. Lisää vichy turvotettuun taikinaan ja sekoita kevyesti. Paista taikinasta kuumalla vohveliraudalla rapeita vohveleita.
  5. Annostele täytettä rapeiksi paistettujen vohveleiden päälle.
Takaisin resepteihin Tulosta sivu
Reseptin ravintosisältö / annos

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Annoskoko 371

Energia 714 kcal

Proteiini 29 g

Hiilihydraatit 64 g

Rasva 37 g

Tyydyttynyt rasva 21 g

Ravintokuitu 4 g

Suola 3.7 g

Sokeri 1 g

Kolesteroli 239 mg