Savukirjolohisalaatti pastan kera
Annoskoko: 4 30 min

savukirjolohisalaatti pastan kera on nopea ja vaivaton kalaruoka
Kun kaipaat arkeesi nopeaa ja vaivatonta ruokaa, niin yksi hyvä vastaus on salaatti lämminsavukirjolohesta. Pääruokasalaatit ovat oivia ruokia arkeen, sillä ne valmistuvat nopeasti, ovat terveellisiä ja lisäksi niihin voi helposti upottaa jääkaapista löytyviä tähteitä, kuten keitettyä pastaa tai riisiä. Hävikin vähentäminen on tärkeää ilmaston kannalta ja myös tapa säästää ruokakuluissa, hukkaan heitetty ruoka on hukkaan heitettyä rahaa.
Lämminsavukirjolohisalaatti syntyy lämminsavukirjolohesta, keitetystä pennepastasta, kuutioidusta kovasta juustosta, salaatista, paprikasta ja tomaateista. Kokeile rohkeasti salaatissa myös muita kasviksia ja pastalajeja. Salaatin viimeistelee pirteä balsamico-vinegret – helppoa vai mitä?
Valmistusaineet
lämminsavukirjolohisalaatti:
- 400 g Kalaneuvos lämminsavukirjolohifileetä
- 200 g pennepastaa
- 100 g kovaa juustoa kuutioina
- 2 rkl punasipulisilppua
- 1 suikaloitu punainen paprika
- 1/2 kerä jäävuorisalaattia suikaleina
- 2 tomaattia lohkoina
salaatinkastike:
- 3 rkl oliiviöljyä
- 3 rkl balsamiviinietikkaa
- 1 rkl tuoretta tai 1/2 tl kuivattua oreganosilppua
- 2 pientä puristettua valkosipulin kynttä
- 1/4 tl sinappia
- 1/4 tl pippurirouhetta
Savukirjolohisalaatti pastan kera ohje
- Keitä pasta pakkauksen ohjeiden mukaan.
- Kaada pasta lävikköön, huuhtele juoksevassa kylmässä vedessä.
- Kuutioi kala.
- Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.
- Sekoita muut ainekset pastaan tomaattilohkoja lukuun ottamatta. Kaada päälle kastike ja sekoita hyvin.
- Lisää tomaattilohkot juuri ennen tarjoilua.
Tarjoile lisukkeena leipää. Voit myös kääriä täytteen suuriin tortilloihin tai ohuisiin rieskoihin.
Tässä reseptissä käytetyt tuotteet
Reseptin ravintosisältö / annos
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Annoskoko 423 g
Energia 549 kcal
Proteiini 36 g
Hiilihydraatit 38 g
Rasva 23 g
Tyydyttynyt rasva 8 g
Ravintokuitu 4 g
Suola 1 g
Sokeri 5 g
Kolesteroli 76 mg