Kylmäsavulohinyytti

Annoskoko: 4 40 min

Arvio:

4.8

Kylmäsavulohinyytti

Kylmäsavulohinyytti – resepti Arto Rastaalta

Jännittävä kylmäsavukirjolohesta tai -lohesta valmistettu kylmäsavulohinyytti melonicarpaccion kera saa varmasti pientä ihastelua aikaiseksi ruokailijoiden keskuudessa, kun tarjoat sen kylmänä alkupalana esimerkiksi osana illallista. Kalaneuvoksen kylmäsavukirjolohisiivujen kaverina maistuu loistavasti ricotta-tuorejuusto ja hunaja- tai verkkomeloni. Yhdessä nämä raaka-aineet muodostavat mielenkiintoisen, viileän ja suussa sulavan makuyhdistelmän, joka vie kielen mennessään. Annoksen ulkonäkö viimeistellään basilikalla, josta saa napsaistua kauniit koristeet kylmäsavulohinyyttien päälle viimeistelmään omenamaisen ulkonäön nyyteille.

Tämä annos sopii jopa fine dining -tyyppiseen ruokailuhetkeen. Senpä vuoksi annoksen ulkonäön saaminen reseptin kuvan kaltaiseksi on vaikeusasteeltaan jo hieman haastavampi tehtävä kuin moni muu reseptisivuillamme esitellyistä ruokalajeista. Älä kuitenkaan luovu yrityksestä ennakkoon – olemme liittäneet tähän reseptiin videon, jota seuraamalla näet oikeat tekniikat Arto Rastaan tekemänä!

Kylmäsavulohinyytti reseptivideo

Valmistusaineet

kastike:

  • 1/2 dl balsamicoa
  • 1/2 appelsiinin mehu
  • suolaa
  • mustapippuria
  • basilikanlehtiä ja tuoreita yrttejä koristeluun

Kylmäsavulohinyytti ohje

  1. Siivilöi ricotta-juusto ja lisää hienonnettu basilika. Sekoita ja mausta suolalla ja pippurilla.
  2. Laita kaksi kylmäsavulohiviipaletta vierekkäin ja täytä ricotta-juustoseoksella (voit käyttää apuna tuorekelmua).
  3. Sulje hyvin, kääri palloksi ja pane jääkaappiin.
  4. Vatkaa sauvasekoittimella balsamiviinietikka, appelsiininmehu, suola ja pippuri.
  5. Asettele meloniviipaleet kauniisti lautaselle, kumoa savulohinyytti lautasen keskelle.
  6. Kaada ruokalusikalla kastiketta nyytin ympärille. Koristele basilikalla ja paahdetuilla cashew-pähkinöillä.
Takaisin resepteihin Tulosta sivu
Reseptin ravintosisältö / annos

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Annoskoko 110 g

Energia 213 kcal

Proteiini 9 g

Hiilihydraatit 4 g

Rasva 17 g

Tyydyttynyt rasva 10 g

Ravintokuitu 1 g

Suola 0.6 g

Sokeri 3 g

Kolesteroli 42 mg