Kylmäsavulohimössö Micken tapaan

Annoskoko: 4 30 min

Kylmäsavulohimössö

Kylmäsavulohimössö on kermainen herkku

Kylmäsavulohimössön on meille ideoinut ahvenanmaalainen kokki Michael Björklund, joka tunnetaan mm. ohjelmasta Strömsö. Kylmäsavulohimössö kuulostaa erikoiselta, mutta on mitä herkullisinta. Nimii kertoo hyvinkin tästä täyttävästä tarjottavasta, sillä ainekset sekoitetaan ”mössöksi”. Tämä menee reseptiltään lähimmäksi perunasalaattia, jossa on myös kananmunaa ja ihanan sinappista ranskankermakastiketta. Mössön päälle asetetaan kylmäsavukirjolohifileesiivuja ruusukkeina. Voit valmistaa tämän kylmäsavukirjolohi tai –lohifileestä.

Omenasuikaleet tuovat ihanaa kirpeyttä, hapokkuutta, keveyttä ja raikkautta tähän annokseen. Vihreä vesikrassi kruunaa annoksen ja tuo kaunista vehreyttä lautaselle. Resepti sopii hyvin jouluun, välipäivien tarjottavaksi, uuteen vuoteen ja erilaisiin illanistujaisiin. Valmista alla olevan videon mukaan!

Kermainen kylmäsavulohimössö

Kylmäsavulohi- ja kirjolohituotteet

Kylmäsavulohi ja kylmäsavukirjolohi ovat saavuttaneet tukevan jalansijan suomalaisten ruokapöydissä. Kaikki Kalaneuvoksen kylmäsavu- ja graavituotteet valmistetaan aina tuoreesta raaka-aineesta, ei pakasteesta, ja ne ovat syöntivalmiita pakkauksesta. Kylmäsavustusprosessimme on vuosikymmenten tuotekehityksen tulos. Savustusreseptiikkaamme on hiottu maku tärkeimpänä kriteerinä ja panostamme arvolupauksemme mukaisesti tuotteidemme korkeaan, tasaiseen laatutasoon. Päivittäinen jatkuva laadunvalvonta on tärkeä osa sertifioitua tuotantoprosessiamme.

Kylmäsavulohi ja -kirjolohivalikoimastamme saat valmiit siivut eri kokoisissa pakkauksissa sekä kokonaiset fileet herkkuhetkiisi. Suomen ostetuimmat kylmäsavutuotteet tulevat Kalaneuvokselta.* Kylmäsavulohi ja -kirjolohivalikoimastamme löydät pakkaukset, joiden koko vaihtelee 150 grammasta yhteen kiloon. Tarjoamme siis sopivan kokoiset pakkaukset niin leivänpäällisiksi pieniin kotitalouksiin, kuin myös tarvittaessa isomman juhlaväen kestittämmistä varten.

Jos et käytä koko kylmäsavutuotepakkauksen sisältöä kerralla, niin muista sulkea pakkaus hyvin uudelleen ja säilytä avattu pakkaus riittävän kylmässä jääkaapissa, 0-3 asteessa.

Valmistusaineet

  • 150 g Kalaneuvos kylmäsavulohta
  • 2 rkl creme fraichea
  • 1-1,5 rkl sinappia
  • mustapippuria
  • tarvittaessa suolaa
  • 2 rkl ruohosipulia
  • 2 keitettyä perunaa
  • 2 keitettyä kananmunaa
  • korianteria
  • hasselpähkinöitä
  • vihanneskrassia

Kylmäsavulohimössö Micken tapaan ohje

  1. Sekoita creme fraiche, sinappi ja pippuri kulhossa. Lisää ruohosipuli ja keitetyt perunat.
  2. Aseta seos tarjoiluvadille ja asettele päälle kylmäsavustettua kalaa pieninä ”ruusuina”.
  3. Ripottele päälle omenasuikaleita. Koristele hasselpähkinöillä ja vihanneskrassilla. Viimeistele oliiviöljyllä.
Takaisin resepteihin Tulosta sivu
Reseptin ravintosisältö / annos

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Annoskoko 199

Energia 199 kcal

Proteiini 13 g

Hiilihydraatit 11 g

Rasva 11 g

Tyydyttynyt rasva 2 g

Ravintokuitu 3 g

Suola 3.9 g

Sokeri 2 g

Kolesteroli 129 mg

Jätä arvostelu

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *