Kylmäsavulohimössö Micken tapaan
Annoskoko: 4 30 min

Kylmäsavulohimössö on kermainen herkku
Kylmäsavulohimössön on meille ideoinut ahvenanmaalainen kokki Michael Björklund, joka tunnetaan mm. ohjelmasta Strömsö. Kylmäsavulohimössö kuulostaa erikoiselta, mutta on mitä herkullisinta. Nimii kertoo hyvinkin tästä täyttävästä tarjottavasta, sillä ainekset sekoitetaan ”mössöksi”. Tämä menee reseptiltään lähimmäksi perunasalaattia, jossa on myös kananmunaa ja ihanan sinappista ranskankermakastiketta. Mössön päälle asetetaan kylmäsavukirjolohifileesiivuja ruusukkeina. Voit valmistaa tämän kylmäsavukirjolohi tai –lohifileestä.
Omenasuikaleet tuovat ihanaa kirpeyttä, hapokkuutta, keveyttä ja raikkautta tähän annokseen. Vihreä vesikrassi kruunaa annoksen ja tuo kaunista vehreyttä lautaselle. Resepti sopii hyvin jouluun, välipäivien tarjottavaksi, uuteen vuoteen ja erilaisiin illanistujaisiin. Valmista alla olevan videon mukaan!
Valmistusaineet
- 150 g Kalaneuvos kylmäsavulohta
- 2 rkl creme fraichea
- 1-1,5 rkl sinappia
- mustapippuria
- tarvittaessa suolaa
- 2 rkl ruohosipulia
- 2 keitettyä perunaa
- 2 keitettyä kananmunaa
- korianteria
- hasselpähkinöitä
- vihanneskrassia
Kylmäsavulohimössö Micken tapaan ohje
- Sekoita creme fraiche, sinappi ja pippuri kulhossa. Lisää ruohosipuli ja keitetyt perunat.
- Aseta seos tarjoiluvadille ja asettele päälle kylmäsavustettua kalaa pieninä ”ruusuina”.
- Ripottele päälle omenasuikaleita. Koristele hasselpähkinöillä ja vihanneskrassilla. Viimeistele oliiviöljyllä.
Tässä reseptissä käytetyt tuotteet
Reseptin ravintosisältö / annos
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Annoskoko 199
Energia 199 kcal
Proteiini 13 g
Hiilihydraatit 11 g
Rasva 11 g
Tyydyttynyt rasva 2 g
Ravintokuitu 3 g
Suola 3.9 g
Sokeri 2 g
Kolesteroli 129 mg