Korealainen lohihampurilainen

Annoskoko: 4 1 h

Korealainen hampurilainen

Korealainen lohihampurilainen – uutta twistiä grillaukseen

Korealainen lohihampurilainen on herkullinen vaihtoehto perushampurilaisille. Se on suosittu vaihtoehto niille, jotka haluavat vaihtelua perinteisistä lihahampurilaisista tai ovat kiinnostuneita terveellisemmistä vaihtoehdoista. Lohihampurilainen sopii hyvin grillaukseen, kesän rentoihin juhliin sekä saunailtaankin. Jos syöjissä on mukana lapsia, kannattaa tehdä heille oma versio, sillä tässä ohjeessa on voimakkaita mausteita.

Korealainen ruoka on jo hetken ollut todellista trendiruokaa. Voisi luulla, että korealainen keittiö on samanlainen kuin Japanin ja Kiinan, mutta se poikkeaa niistä runsailla mausteillaan. Korealaisen keittiön tunnistaa erityisesti vahvasta valkosipulin, chilin ja inkiväärin tuoksusta.

Lohihampurilaisen mausteiset ainekset

Korealaiseen hampurilaiseen tarvitset tietenkin lohta tai kirjolohta, mausteita sekä aineksia, jotka ovat ominaisia korealaiselle keittiölle. Niihin kuuluvat mm.kimchi, inkivääri, kevätsipuli ja gochujangtahna. Näitä kaikkia löytyy nykyään hyvinvarustetuista ruokakaupoista. Voit käyttää joko lohi– tai kirjolohifileetä oman makusi tai saatavuuden mukaan. Lohi on kuitenkin hieman rasvaisempaa ja kiinteämpää, joten sopii erityisen hyvin grillaukseen.

Koreassa kimchi on hyvän ruoanlaittajan mittari ja reseptit kulkevat äidiltä tyttärille. Kimchi on kiinankaalista tai muista kasviksista hapatettu korealainen ruokalaji. Tulisuuden ja punaisen värin kimchi saa mausteista, kuten chileistä, sipulista, valkosipulista, retiisistä ja inkivääristä. Tässä reseptissä sitä ei valmisteta itse, vaan käytetään kaupan valmista tuotetta.

Gochujangtahna on korealainen käyttämällä soijapavuista ja chilijauheesta valmistettava lempeän tulinen tahna, jota käytetään etenkin tulisten ruokalajien maustamisessa. Voit hyödyntää jäljelle jäävää tahnaa niin kastikkeisissa, keitoissa, marinadeissa kuin pataruuissakin. Tahnaa voi käyttää kaikenlaisissa ruoissa, joihin kaipaa tulisuutta.

Valmistusaineet

Lohipihvi:

  • 600 g lohta tai kirjolohta
  • 1 kananmuna
  • 3 valkosipulinkynttä raastettuna
  • 1 rkl inkivääriä raastettuna
  • 1 rkl gochujangtahnaa
  • 3 kevätsipulinvartta hienonnettuna
  • 1 tl suolaa
  • muutama rouhaisu mustapippuria myllystä
  • paistamiseen seesaminsiemenöljyä

Pikapikkelöity punakaali:

  • 400 g punakaalia
  • 3/4 dl väkiviinaetikkaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 1/2 dl vettä
  • ripaus suolaa

Kimchimajoneesi:

  • 100 g kimchia
  • 1 rkl kimchin lientä
  • 2 1/2 dl majoneesia
  • 1 valkosipulinkynsi raastettuna
  • ripaus suolaa
  • muutama rouhaisu mustapippuria myllystä

Lisäksi:

  • 4 hampurilaissämpylää
  • kourallinen babypinaattia

Korealainen lohihampurilainen ohje

  1. Valmista pikkelöity punakaali. Suikaloi punakaali ohuelti. Kiehauta muut aineet kattilassa ja kaada punakaalin päälle. Anna maustua viileässä noin 30 minuuttia.
  2. Valmista kimchimajoneesi. Hienonna kimchi. Sekoita majoneesin joukkoon kaikki ainekset.
  3. Poista lohesta nahka ja leikkaa se paloiksi. Pyöräytä kaikki lohipihvin ainekset pikaisesti monitoimikoneessa tasaiseksi massaksi. Muotoile neljäksi pihviksi ja paista keskilämmöllä seesaminsiemenöljyssä kypsäksi.
  4. Lämmitä hampurilaissämpylät parilapannulla. Levitä hampurilaisen pohjalle kimchimajoneesia, nosta päälle lohipihvi ja kasa pikkelöityä punakaalia sekä muutama babypinaatin lehti. Paina kansi päälle ja nauti.
Takaisin resepteihin Tulosta sivu
Tässä reseptissä käytetyt tuotteet
Reseptin ravintosisältö / annos

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Annoskoko 551

Energia 757 kcal

Proteiini 39 g

Hiilihydraatit 69 g

Rasva 34 g

Tyydyttynyt rasva 6 g

Ravintokuitu 7 g

Suola 10 g

Sokeri 29 g

Kolesteroli 176 mg

Jätä arvostelu

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *