Kokonainen lohi uunissa
Annoskoko: 6 1 h

Valmistusaineet
- 1 kpl kokonainen perattu kirjolohi (n. 1,5 kg)
- 1,5 tl suolaa
- 1 tl kokonaista valkopippuria
- 1 tl murskattuja fenkolinsiemeniä
- 1 pieni fenkoli
- 1 makea sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 sitruunaa
- 1/2 dl valkoviiniä
Kokonainen lohi uunissa ohje
- Pyyhi kala päältä ja sisältä kuivaksi.
- Tee kalan kylkeen terävällä veitsellä viiltoja.
- Mausta kauttaaltaan suolalla, valkopippurilla sekä fenkolinsiemenillä.
- Nosta kala uunivuokaan tai leivinpaperin päälle uunipellille.
- Viipaloi fenkoli ja sipuli ohuiksi mandoliinilla tai terävällä veitsellä.
- Viipaloi kuoritut valkosipulinkynnet ja pestyt sitruunat.
- Täytä kala fenkolilla, sipuleilla ja lisää viipaloitua sitruunaa.
- Taita sitruunaviipaleita myös kalaan tekemiisi viiltoihin.
- Jos kasviksia jää yli, lisää ne vuokaan kalan kanssa kypsymään. Valuta kalan päälle viini.
- Paista 175 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia kalan koosta riippuen.
Reseptin ravintosisältö / annos
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Annoskoko 324 g
Energia 272 kcal
Proteiini 28 g
Hiilihydraatit 2 g
Rasva 14 g
Tyydyttynyt rasva 3 g
Ravintokuitu 2 g
Suola 0.7 g
Sokeri 2 g
Kolesteroli 88 mg
Kokonainen lohi uunissa on arjen helppo perusruoka
Kokonainen lohi uunissa on helpointa valmistaa kokonaisesta, peratusta kirjolohesta. Kirjolohi on kalana keskimäärin pienempi kooltaan kuin lohi, joten se sopii kokonaisena paremmin uuniin kuin lohi. Kaloja on tietysti eri kokoisia, joten myös pieni lohi käy hyvin raaka-aineeksi tähän reseptiin. Kokonaisena ostettu kala on yleensä edullisempi vaihtoehto kuin valmis kalafilee, joten tämä resepti sopii erinomaisesti yhdeksi edulliseksi arkiruoaksi kalakiintiötä täyttämään.
Olemme käyttäneet tässä reseptissä muutenkin helposti saatavilla olevia raaka-aineita ja mausteita, jotta tämä pääruoka olisi mahdollisimman helppo valmistaa ympäri vuoden. Jos haluat valmistaa lohen tai kirjolohen uunissa fileestä, niin reseptipankistamme löytyy useampikin resepti tähän tarkoitukseen; mm. uunilohi, uunikala, uunikirjolohi ja gremolatalohi.