Kirjolohiramen

Annoskoko: 4 40 min

Kirjolohiramen

Kirjolohiramen – kalaisa japanilainen nuudelikeitto

Kirjolohiramen on japanilainen nuudelikeitto, joka koostuu mausteisesta liemestä, maustetusta munasta, nuudeleista sekä kirjolohesta. Se oli alun perin vietnamilaisen pho-keiton vaikutuksesta syntynyt länsimainen ruokalaji, joka on sittemmin saavuttanut erityisen suosion Japanissa. Syviä makuja kätkevä nuudelikeitto on yksi Japanin suosituimmista ruokalajeista, jonka historia ulottuu vuosisatojen päähän. Jokaisella alueella on omat paikalliset muunnelmansa ramenista. Nykyään ramenia tarjoillaan monissa eri muodoissa eri makujen kanssa.

Valmistusaineet

liemi:

  • 1,5 l vettä
  • 3 rkl kasvisfondia
  • 3 cm:n pala inkivääriä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 3 rkl soijakastiketta
  • 2 rkl limetin mehua

lisäksi:

  • 2 kevätsipulia
  • 2 punaista chiliä
  • 1 lime
  • 250 g udonnuudeleita
  • 2 dl sinimailasen ituja
  • 1 ruukku korianteria

Kirjolohiramen ohje

  1. Kuivaa kalan pinta ja mausta suolalla. Anna maustua jääkaapissa valmistukseen saakka.
  2. Keitä kananmunat löysiksi, 6 ½ minuuttia. Jäähdytä, kuori ja halkaise.
  3. Laita vesi ja fondi kattilaan. Kuori ja leikkaa inkivääri tikuiksi. Viipaloi valkosipulinkynnet. Lisää kattilaan inkiväärit, valkosipuli ja soijakastike.
  4. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää lopuksi limetinmehu. Pidä liemi lämpimänä.
  5. Suikaloi varsisipulit ja viipaloi chilit. Leikkaa limetti lohkoiksi. Leikkaa kirjolohi ohuiksi viipaleiksi.
  6. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta. Jaa nuudelit kulhoihin.
  7. Lisää kananmunat, kalaviipaleet, varsisipulit, chilit ja idut. Kaada päälle lientä.
  8. Lisää lopuksi limetin lohkot ja korianteri.
Takaisin resepteihin Tulosta sivu
Reseptin ravintosisältö / annos

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Annoskoko 358

Energia 478 kcal

Proteiini 31 g

Hiilihydraatit 48 g

Rasva 17 g

Tyydyttynyt rasva 5 g

Ravintokuitu 5 g

Suola 6.8 g

Sokeri 1 g

Kolesteroli 153 mg