Kirjolohicarpaccio

Annoskoko: 5 25 min

kirjolohicarpaccio

Kirjolohicarpaccio – resepti Arto Rastaalta

Kirjolohicarpaccio on muunnelma perinteikkäästä italialaisesta alkuruoasta, joka yleensä valmistetaan kypsentämättömästä naudanlihasta. Kalaneuvoksen kirjolohesta valmistettuna carpaccio on yllätyksellinen ja hieman alkuperäistä carpacciota kevyempi annos. Näin ollen se sopii erinomaisesti alkuruoan reseptiksi vaikkapa pidempäänkin illallismenuun.

Arto Rastas, huippukeittiömestari useiden suitsutusta saaneiden ravintoloiden omistaja, on kehittänyt carpacciosta Kalaneuvokselle siis täysin uuden version, jota kannattaa ehdottomasti kotona kokeilla riippumatta siitä, onko perinteinen carpaccio sinun lempiruokiasi tai ei. Olemme liittäneet tähän reseptin yhteyteen reseptivideon, jota seuraamalla onnistut annoksen valmistuksessa varmasti:

Kirjolohicarpaccio reseptivideo

Valmistusaineet

  • 400 g Kalaneuvos kirjolohifileetä
  • 1 rkl raastettua piparjuurta
  • 1 dl majoneesia
  • 3 rkl hienoksi raastettua parmesaania
  • 4 tl hienoksi leikattua ruohosipulia
  • 4 tl kapriksia
  • muutama murunen sormisuolaa ja mustapippuria

Kirjolohicarpaccio ohje

  1. Leikkaa kirjolohifileestä ohuen ohuita viipaleita niin paljon, että koko ison lautasen pohja peittyy kalasta.
  2. Sekoita majoneesiin piparjuuri. Tarvittaessa lisää hyvää punaviinietikkaa tai nuorta balsamicoa.
  3. Sirota kalan päälle parmesaaniraastetta, ruohosipulia, kaprikset ja muutama murunen suolaa sekä mustapippuria myllystä.
  4. Pane majoneesi kertakäyttöiseen pursotinpussiin.
  5. Leikkaa kärjestä hyvin pieni pala pois ja pursota kalan päälle erittäin ohutta raitaa.
Takaisin resepteihin Tulosta sivu
Reseptiin sopivia Kalaneuvoksen tuotteita
Reseptin ravintosisältö / annos

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Annoskoko 100 g

Energia 203 kcal

Proteiini 15 g

Hiilihydraatit 3 g

Rasva 13 g

Tyydyttynyt rasva 3 g

Ravintokuitu 1 g

Suola 0.5 g

Sokeri 2 g

Kolesteroli 43 mg