Kirjolohi mac & cheese

Annoskoko: 6 40 min

kirjolohi mac & cheese

Kirjolohi mac & cheese – kalaisa resepti klassikosta

Kirjolohi mac & cheese on resepti arjen helpottamiseen kiireen keskellä esimerkiksi nälkäistä jälkikasvua ruokkiessa, tai sitten pitkäksi venyneen illan jälkeen energiapitoinen ruoka seuraavaan päivään kun haluaa päästä helpolla ruuanlaitosta. Helppoa ja tuhtia syötävää tilanteeseen katsomatta siis! Tästä ruuasta puhutaan usein lohturuokana, joka tuo hymyn huulille. Mac and cheese on myös nuorison suosiossa pikaruokakulttuurin kautta. Mahdollisten lasten suosiokin on siis taattu, vaikka ”hienommat” kalaruuat eivät olisikaan se arjen ykkösjuttu jollekulle.

Mac & cheesen alkuperä ei ole amerikassa, vaikka näin moni voisi luulla. Todennäköisesti ruuan alkuperä löytyy Pohjois-Euroopasta Englannista – toki myös italialaisilla pastakansana oli oma versionsa makaronista juustolla jo vuosisatoja sitten. Tässä reseptissä reseptille annetaan pohjoismainen, proteiinirikas twisti lisäämällä sitruunamarinoituja kirjolohisuikaleita joukkoon. Samalla ruoka muuttuu ravintoarvoiltaan selvästi monipuolisemmaksi, samalla tietysti myös entistä energiapitoisemmaksi.

Tätä ruokaa ei tarvitsekaan syödä montaa kauhallista, vaan ohjeesta riittää kuudellekin, tai sitten loput annoksesta voi laittaa jääkaappiin vaikkapa seuraavan päivän lounasta odottamaan. Ruoka on myös juustofanien suosioissa, käytetäänhän tässä reseptissä ihanaa cheddaria ja Parmesania. Mukavaa makua juustojen lisäksi ruokaan tuovat myös Dijon- sinappi, valkosipuli sekä muskottipähkinä. Huomioithan, että muskottipähkinä on hyvinkin voimakkaanmakuista, joten jauhetta annostellaan vain ripaus.

Kalaa makaronilla ja juustolla valmistuu todella helposti

Tämän ruuan valmistaminen ei paljon helpompaa voisi olla. Keitä pasta ohjeen mukaan, hieman pakkauksen ohjetta lyhyemmän aikaa. Samalla voit valmistaa juustokastikkeen pannulla. Voitele uunivuoka, mausta kastike ja sekoita pasta ja juustokastike keskenään vuoassa. Pinnalle vielä Parmesan juustoraaste ja laita koko komeus uuniin paistumaan.

Odottele valmistumista puolisen tuntia ja ei muuta kuin kauhallinen valmista ruokaa lautaselle. Uunissa kypsymistä odotellessa voit valmistaa kylkeen vaikka yksinkertaisen vihersalaatin – tai sitten ihan vain rentoutua.

Kalaneuvoksen reseptipankista löydät muitakin vastaavan tyyppisiä helppoja ja energiapitoisia ruokia arjen kiireeseen tai viikonlopun helpoksi ratkaisuksi. Jos tämän tyyppiset ruuat ovat suosikkejasi, niin suosittelemme kokeilemaan ainakin seuraavia: monipuolinen vuokaruoka lyttyperunat, simppeli graavilohipasta, mausteinen uunilohipasta tai pizzan ystäville valkoinen pizza bianca lohipizza.

Valmistusaineet

  • 500 g Kalaneuvoksen sitruunamarinoituja kirjohisuikaleita
  • 500 g isoa Rigatoni pastaa

juustokastike:

  • 6 rkl voita
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 8 dl maitoa
  • 1 tl Dijon-sinappia
  • 200 g kypsää cheddarjuustoa raastettuna
  • 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
  • 1,5 tl sormisuolaa
  • 1/2 tl jauhettua muskottipähkinää
  • 1/2 tl mustapippuria

päälle:

  • 25 g Parmesan juustoa raastettuna

Kirjolohi mac & cheese ohje

  1. Keitä pastaa kiehuvassa vedessä hieman alle keittoajan, valuta. Sekoita joukkoon kirjolohisuikaleet.
  2. Sulata voi pinnoitetussa kattilassa ja sekoita joukkoon jauhot. Lisää maitoa vähän kerrallaan koko ajan sekoittaen. Kuumenna ja keitä, kunnes kastike hieman paksuuntuu.
  3. Lisää sinappi, juustoraaste ja valkosipuli. Sekoita, kunnes juusto on sulanut.
  4. Mausta kastike. Sekoita se pastan joukkoon ja kaada seos voideltuun uunivuokaan.
  5. Ripottele pinnalle parmesaani. Paista 200 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
Takaisin resepteihin Tulosta sivu
Tässä reseptissä käytetyt tuotteet
Reseptin ravintosisältö / annos

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Annoskoko 239 g

Energia 775 kcal

Proteiini 39 g

Hiilihydraatit 65 g

Rasva 34 g

Tyydyttynyt rasva 19 g

Ravintokuitu 6 g

Suola 6.4 g

Sokeri 4 g

Kolesteroli 108 mg

Jätä arvostelu

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *