Kirjolohi mac & cheese
Annoskoko: 6 40 min

Kirjolohi mac & cheese – kalaisa resepti klassikosta
Kirjolohi mac & cheese on resepti arjen helpottamiseen kiireen keskellä esimerkiksi nälkäistä jälkikasvua ruokkiessa, tai sitten pitkäksi venyneen illan jälkeen energiapitoinen ruoka seuraavaan päivään kun haluaa päästä helpolla ruuanlaitosta. Helppoa ja tuhtia syötävää tilanteeseen katsomatta siis! Tästä ruuasta puhutaan usein lohturuokana, joka tuo hymyn huulille. Mac and cheese on myös nuorison suosiossa pikaruokakulttuurin kautta. Mahdollisten lasten suosiokin on siis taattu, vaikka ”hienommat” kalaruuat eivät olisikaan se arjen ykkösjuttu jollekulle.
Valmistusaineet
- 500 g Kalaneuvoksen sitruunamarinoituja kirjohisuikaleita
- 500 g isoa Rigatoni pastaa
juustokastike:
- 6 rkl voita
- 1 dl vehnäjauhoja
- 8 dl maitoa
- 1 tl Dijon-sinappia
- 200 g kypsää cheddarjuustoa raastettuna
- 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
- 1,5 tl sormisuolaa
- 1/2 tl jauhettua muskottipähkinää
- 1/2 tl mustapippuria
päälle:
- 25 g Parmesan juustoa raastettuna
Kirjolohi mac & cheese ohje
- Keitä pastaa kiehuvassa vedessä hieman alle keittoajan, valuta. Sekoita joukkoon kirjolohisuikaleet.
- Sulata voi pinnoitetussa kattilassa ja sekoita joukkoon jauhot. Lisää maitoa vähän kerrallaan koko ajan sekoittaen. Kuumenna ja keitä, kunnes kastike hieman paksuuntuu.
- Lisää sinappi, juustoraaste ja valkosipuli. Sekoita, kunnes juusto on sulanut.
- Mausta kastike. Sekoita se pastan joukkoon ja kaada seos voideltuun uunivuokaan.
- Ripottele pinnalle parmesaani. Paista 200 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
Tässä reseptissä käytetyt tuotteet
Reseptin ravintosisältö / annos
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Annoskoko 239 g
Energia 775 kcal
Proteiini 39 g
Hiilihydraatit 65 g
Rasva 34 g
Tyydyttynyt rasva 19 g
Ravintokuitu 6 g
Suola 6.4 g
Sokeri 4 g
Kolesteroli 108 mg