Kalasalaatti japanilaistyyliin
Annoskoko: 4 10 min

Japanilaishenkinen kalasalaatti tuo palan Aasiaa lautasille
Kalasalaatti japanilaistyyliin sisältää salaisen ainesosan – se on tumma, suolaisen makea teriyakikastike. Teriyakikastike on japanilainen, makean suolainen soijakastike. Se sopii hyvin kalan; erityisesti kirjolohen tai lohen kanssa. Sitä voi käyttää raaka-aineiden marinoimiseen, lisätä ruokaan vasta paistovaiheessa tai käyttää sellaisenaan kastikkeena aterialle.Katso reseptivideo alta jos haluat katsoa video-ohjeen, kuinka tämä resepti valmistuu kokemattomaltakin kokilta:
Valmistusaineet
Teriyakilohi:
- 600 g Kalaneuvos kirjolohifileetä
- 1 rkl öljyä
- 2 rkl teryakikastiketta
- 1 rkl soijakastiketta
- 1 rkl seesaminsiemeniä
Salaatti:
- reilusti salaattisekoitusta
- kirsikkatomaatteja
- kurkkua
Lisäkeriisi:
- 3 dl (täysjyvä)riisiä
- 1 litra vettä
- 1/2 tl suolaa
- salaattisekoitusta
Kalasalaatti japanilaistyyliin ohje
- Leikkaa lohifilee ohuiksi siivuiksi.
- Kuumenna öljy paistinpannussa.
- Paista kalasiivuja pannussa minuutti.
- Lisää teriyakikastike, kiehauta ja laske lämpöä niin, että kastike hieman poreilee.
- Sammuta virta ja lisää siivujen päälle loraus soijakastiketta ja seesaminsiemeniä.
- Tarjoile täysjyväriisin ja salaatin kera kevyenä ateriana tai riisin kanssa täyttävänä ateriana.
Tässä reseptissä käytetyt tuotteet
Reseptin ravintosisältö / annos
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Annoskoko 291 g
Energia 318 kcal
Proteiini 28 g
Hiilihydraatit 15 g
Rasva 14 g
Tyydyttynyt rasva 3 g
Ravintokuitu 1 g
Suola 3.9 g
Sokeri 2 g
Kolesteroli 81 mg