Joulukala ja Waldorfinsalaatti

Annoskoko: 4 20 min

Arvio:

5

Waldorfinsalaatti ja joulukala

Joulukala ja Waldorfinsalaatti – resepti jouluun

Joulukalaksi sopii Kalaneuvoksen joulusesongissa rajatun ajan myynnissä oleva, suoraan pakkauksesta tai palvelutiskiltä ostettavissa oleva, syöntivalmis kanelinen savukirjolohifileepala. Tässä reseptissä kanelisen joulukalan kaveriksi valmistetaan klassinen, hedelmäinen Waldorfinsalaatti ja sille sopiva, perinteinen kastike. Pehmeän pyöreänmakuisella kanelikuorrutteella varustetun savukirjolohifileen kaveriksi sopivat hedelmäiset maut. Hedelmien makeus sointuu erinomaisesti vienon savun ja kanelisen maun kanssa. Voit käyttää joulukalana tässä reseptissä yhtä hyvin myös

Kanelinen savukirjolohifilee palana on Kalaneuvoksen sesonkituote. Se on vastuullista lähiruokaa tarjottavaksi hyvän mielen ekologiseen joulupöytään. Löydät noin 250 gramman painoisen pakkauksen pakatun kalan hyllystä tai voit ostaa paloja haluamasi määrän hyvinvarustettujen kauppojen palvelutiskeiltä. Kanelinen joulukalatuote on toteutettu yhdessä Joulupukkisäätiön kanssa. Pakkaus erottuu hyllystä jouluisella kuosillaan. Lisäksi tuote on terveellinen valinta osaksi joulupöytää tai nautittavaksi loppuvuoden sesongissa jo ennen joulua. Kanelista savukirjolohifileepalaa on saatavissa marraskuun lopulta aina vuodenvaihteeseen asti, joten pääset maistelemaan halutessasi kanelista savukirjolohifileetä useampaan kertaan loppuvuoden sesongissa. Voit tutustua tuotteen ravintoarvoihin reseptin alareunan tuotelinkistä. Lue sivuiltamme myös lisää vinkkejä ja inspiraatiota joulun kalapöytään.

Waldorfinsalaatti on perinteinen joulupöydän lisuke

Waldorfinsalaatti on saanut nimensä Amerikan mantereelta, New Yorkissa sijaitsevan Waldorf-hotellin mukaan. Salaatti on kehitetty jo 1890-luvulla ja on siten todellinen klassikko. Perinteisesti salaatti sisältää omenaa, selleriä sekä pähkinöitä. Lisäksi salaattiin kuuluu kastike majoneesista, ranskankermasta tai jogurtista. Tässä ohjeessa olemme muokanneet salaattia hieman hedelmäisempään suuntaan, lisäämällä esimerkiksi viikunaa, persimonia ja viinirypäleitä, jotta salaatin makumaailma sointuu parhaalla mahdollisella tavalla vienosti makean, savustetun kanelisen kirjolohen maun kanssa. Kastike on perinteinen majoneesi-kermaviilikastike.

Tämä kala-ateria on erittäin helppo ja nopea valmistaa suhteessa sen näyttävyyteen ja juhlavaan ulkomuotoon. Käytännössä työvaiheina on vain pilkkomista, sekoittamista ja esillepano, koska Kanelinen savukirjolohifilee on syöntivalmis sellaisenaan suoraan pakkauksesta. Koko annos on siis valmis alle parissakymmenessä minutissa. Inspiraatiota esillepanoon voit hakea vaikkapa reseptikuvasta!

Mikäli kanelin maku ei ole omaan suuhusi se maistuvin vaihtoehto, niin voit tehdä tämän saman ohjeen mukaan Waldorfinsalaatin myös perinteisen lämminsavukirjolohifileemme pariksi tarjolle juhlapöytään. Myös perinteinen lämminsavukirjolohifileemme sekä lämminsavukirjolohifileepalamme myydään loppuvuoden sesongissa jouluisessa pakkauksessa. Valitse itsellesi mieluinen maku joulun kalaksi!

Hyviä loppuvuoden ja joulun ruokailuhetkiä perinteisen joulukalan ja Waldorf-salaatin parissa!

Valmistusaineet

 • 3 kpl (n. 700 g) Kalaneuvos Kanelisia savukirjolohifileepaloja

Waldorfinsalaatti:

 • 1 omena
 • 1 persimon
 • 2 lehtisellerin vartta
 • 2 viikunaa
 • 1 dl siemenettömiä, tummia viinirypäleitä
 • 1 dl saksanpähkinöitä

kastike:

 • 1 dl majoneesia
 • 1 dl kermaviiliä
 • 1/2 tl suolaa
 • 1/4 tl mustapippuria

Joulukala ja Waldorfinsalaatti ohje

 1. Huuhtele vihannekset ja hedelmät.
 2. Kuori ja kuutioi persimon, halkaise viinirypäleet ja kuutioi viikunat ja omena.
 3. Rouhi pähkimät karkeaksi rouheeksi. Leikkaa lehtisellerin varret ohuiksi siivuiksi. Kokoa ainekset kulhoon.
 4. Sekoita majoneesi ja kermaviili keskenään toisessa kulhossa. Lisää suola ja mustapippuri.
 5. Lisää kastike salaattiin, sekoita.
 6. Tarjoa hedelmäinen Waldorfinsalaatti Kalaneuvoksen kanelisen joulukalan kanssa.
Takaisin resepteihin Tulosta sivu
Tässä reseptissä käytetyt tuotteet
Reseptin ravintosisältö / annos

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Annoskoko 405 g

Energia 680 kcal

Proteiini 44 g

Hiilihydraatit 27 g

Rasva 41 g

Tyydyttynyt rasva 7 g

Ravintokuitu 6 g

Suola 5 g

Sokeri 26 g

Kolesteroli 133 mg

Kommentit

Jätä arvostelu

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *