Jääkellarin lohi

Annoskoko: 8 2 pv 15 min

Arvio:

5

jääkellarin lohi

Jääkellarin lohi – vaihtoehtoinen resepti graavilohelle

Jääkellarin lohi on pidemmän kaavan mukaan valmistettu suolattu lohiherkku ja vaihtoehtoinen tapa graavata lohi. Erona graavattuun loheen on siinä, että lohta graavataan pari vuorokautta suolaliemessä ja lohi suolautuu tasaisesti. Jääkellarin lohesta tulee kiinteämpää kuin normaaliin tapaan valmistetusta graavilohesta, joten sitä on helppo leikata sopiviksi viipaleiksi. Vaikka se on kohtuullisen kiinteää, siitä tulee kuitenkin ihanan suussasulavaa ja on takuuvarma tekotapa halutessasi täydellisesti suolattua lohta. Katso reseptivideo alta ja valmista sen mukana!

Valmistusaineet

Jääkellarin lohi ohje

  1. Kiehauta vedestä ja mausteista liemi. Jäähdytä.
  2. Upota lohifilee mausteliemeen ja anna maustua kylmässä 2 vuorokautta.
  3. Nosta lohifilee liemestä ja kuivaa kalan pinta talouspaperilla.
  4. Leikkaa kala ohuiksi siivuiksi ja tarjoile sitruunalohkojen ja tillin kera.
Takaisin resepteihin Tulosta sivu
Tässä reseptissä käytetyt tuotteet
Reseptin ravintosisältö / annos

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Annoskoko 119 g

Energia 207 kcal

Proteiini 19 g

Hiilihydraatit 3 g

Rasva 12 g

Tyydyttynyt rasva 3 g

Ravintokuitu 0 g

Suola 5.9 g

Sokeri 3 g

Kolesteroli 67 mg