Himosilakat

Annoskoko: 6 1 pv 8 h 30 min

Arvio:

4.5

himosilakat

Himosilakat on perinteinen resepti erityisesti jouluun

Himosilakat hurmaavat juhlapöydässä ja niitä syödään erityisesti jouluna, mutta ne sopivat loistavasti muihinkin juhlapöytiin ympäri vuoden osana kalatarjottavia. Tällä reseptillä tehdyt silakat ovat hyvin edullinen vaihtoehto kalapöytään – myös todellista lähiruokaa. Himosilakat voidaan tarjota sellaisenaan, mutta erityisesti ne sopivat tumman leivän tai hieman makeamman saaristolaisleivän päälle. Ne ovat myös hyvä lahjaidea pakkaamalla ne kauniiseen säilykepurkkiin ja solmimalla teeman mukainen nauha purkin ympärille. Itse nimi kerrotaan tulevan yksinkertaisuudessaan ja nimensä mukaan siitä, että näihin tulee oikeasti himo.

Valmistusaineet

marinadi 1:

  • 4 dl vettä
  • 1 dl väkiviinaetikkaa
  • 1 rkl suolaa

marinadi 2:

  • 2 dl vettä
  • 1 dl väkiviinaetikkaa
  • 1 punasipuli
  • 1 keltasipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 10 mustapippuria
  • 10 maustepippuria
  • 10 valkopippuria
  • 2 tl suolaa
  • 1,25 dl sokeria
  • 1 dl hienonnettua tilliä

Himosilakat ohje

  1. Poista silakkafileistä nahka. Sekoita ensimmäisen marinadin ainekset keskenään. Marinoi nahattomia silakkafileitä vuorokausi.
  2. Poista silakat ensimmäisestä marinadista. Viipaloi sipulit. Sekoita toisen marinadin ainekset keskenään. Hienonna tilli.
  3. Purkita kerroksittain säilykepurkkiin silakkafileitä, sipuleita ja tilliä. Kaada päälle marinadi ja anna maustua jääkaapissa yön yli.
  4. Tarjoa himosilakat saaristolaisleivän kanssa.
Takaisin resepteihin Tulosta sivu
Tässä reseptissä käytetyt tuotteet
Reseptin ravintosisältö / annos

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Annoskoko 180 g

Energia 235 kcal

Proteiini 17 g

Hiilihydraatit 19 g

Rasva 8 g

Tyydyttynyt rasva 2 g

Ravintokuitu 1 g

Suola 6.5 g

Sokeri 19 g

Kolesteroli 78 mg