Himosilakat
Annoskoko: 6 1 pv 8 h 30 min

Himosilakat on perinteinen resepti erityisesti jouluun
Himosilakat hurmaavat juhlapöydässä ja niitä syödään erityisesti jouluna, mutta ne sopivat loistavasti muihinkin juhlapöytiin ympäri vuoden osana kalatarjottavia. Tällä reseptillä tehdyt silakat ovat hyvin edullinen vaihtoehto kalapöytään – myös todellista lähiruokaa. Himosilakat voidaan tarjota sellaisenaan, mutta erityisesti ne sopivat tumman leivän tai hieman makeamman saaristolaisleivän päälle. Ne ovat myös hyvä lahjaidea pakkaamalla ne kauniiseen säilykepurkkiin ja solmimalla teeman mukainen nauha purkin ympärille. Itse nimi kerrotaan tulevan yksinkertaisuudessaan ja nimensä mukaan siitä, että näihin tulee oikeasti himo.
Valmistusaineet
marinadi 1:
- 4 dl vettä
- 1 dl väkiviinaetikkaa
- 1 rkl suolaa
marinadi 2:
- 2 dl vettä
- 1 dl väkiviinaetikkaa
- 1 punasipuli
- 1 keltasipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 10 mustapippuria
- 10 maustepippuria
- 10 valkopippuria
- 2 tl suolaa
- 1,25 dl sokeria
- 1 dl hienonnettua tilliä
Himosilakat ohje
- Poista silakkafileistä nahka. Sekoita ensimmäisen marinadin ainekset keskenään. Marinoi nahattomia silakkafileitä vuorokausi.
- Poista silakat ensimmäisestä marinadista. Viipaloi sipulit. Sekoita toisen marinadin ainekset keskenään. Hienonna tilli.
- Purkita kerroksittain säilykepurkkiin silakkafileitä, sipuleita ja tilliä. Kaada päälle marinadi ja anna maustua jääkaapissa yön yli.
- Tarjoa himosilakat saaristolaisleivän kanssa.
Tässä reseptissä käytetyt tuotteet
Reseptin ravintosisältö / annos
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Annoskoko 180 g
Energia 235 kcal
Proteiini 17 g
Hiilihydraatit 19 g
Rasva 8 g
Tyydyttynyt rasva 2 g
Ravintokuitu 1 g
Suola 6.5 g
Sokeri 19 g
Kolesteroli 78 mg