Helenan siikatartar fenkolinäkkärillä ja piparjuurikreemillä

Annoskoko: 10-15

Helenan siikatartar fenkolinäkkärillä ja piparjuurikreemillä

Helenan siikatartar fenkolinäkkärillä ja piparjuurikreemillä on raikas ja elegantti alkupala jouluun ja juhlavampiin tilaisuuksiin. Suomalaisen ja pohjoismaisen keittiön ystäville piparjuurikreemi on täydellinen lisä kala-annoksille. Tämä perinteikäs mutta vivahteikas kastike täydentää kalan pehmeää makua ja antaa annokselle raikkaan ja terävän loppusilauksen. Piparjuuri tuo mukanaan hienostuneen tulisuuden, joka herättää kala-annoksesi eloon, korostaen samalla houkuttelevasti kaikkia makuja.

Kalatartar valmistetaan raa’asta kalasta, joka on maustettu erilaisilla mausteilla, kuten sitruunalla, suolalla ja pippurilla. Erityisen tärkeää on, että kala on tuoretta.
Reseptissä käytetty siika sopii erinomaisesti graavaukseen ja loistava valinta juuri tartariin.

Siikafilee on maultaan täyteläistä ja siitä saa helposti herkullista ruokaa melkein sellaisenaan. Kun siikafileen maustaa ripauksella suolaa ja pippuria ja laittaa pannulle sen seuraksi nokareen voita, on herkku pian valmis. Nahkakin kannattaa jättää makua tuomaan. Lohikaloihin kuuluva siika on varsin vähärasvainen.

Kalaneuvoksen siika on Saaristomeressä kasvatettua tai villinä Lappajärveltä, Kyrösjärveltä tai Saaristomereltä Ahvenanmaan seudulta pyydettyä. Suomessa siikaa on viljelty vasta 2000-luvun alkupuolelta. Kotimaisen kalan lisäksi tuomme maahan kanadansiikaa, josta lämminsavustettu siikamme valmistetaan.

Valmistusaineet

  • 1 pala fenkolinäkkäriä
  • 1 siikafile nahaton
  • sitruunaa raastettuna
  • 30 g pala tuoretta piparjuurta
  • 60 g majoneesia
  • 120 g Valio smetanaa
  • suolaa
  • 1 rkl sinapinsiemeniä pikkelöitynä
  • kandeerattua sitruunankuorta
  • ruohosipulia

Helenan siikatartar fenkolinäkkärillä ja piparjuurikreemillä ohje

  1. Trimmaa siikafileestä ylimääräisiä rasvoja pois, leikkaa pitkittäin ohuiksi siivuiksi ja leikkaa pieneksi kuutioksi pieni palanen fileestä. Siirrä pieneen kulhoon. Mausta suolalla ja sitruunankuorella ja pienellä tilkalla sitruunamehua sekä pienellä tilkalla oliiviöljyä, lopuksi kaksi pyöräystä pippuria. Sekoita ja maista. Lisää suolaa tarvittaessa.
  2. Smetana kulhoon, vatkaa kovasti. Lisää puolet smetanan määrästä majoneesia, sekoita. Kuori piparjuuri, ja raasta sitä kulhoon puolet pötköstä. Mausta suolalla. Sekoita ja maista. Laita pursotinpussiin. Leikkaa siihen ihan pieni reikä.
  3. Leikkaa näkkäristä pieniä suupaloja. Lisää päälle siikatartaria, pikkelöityjä sinapinsiemeniä, pursota piparjuurikreemiä, lisää karkkisitruunaa, ruohosipulia ja raastettua piparjuurta.
Takaisin resepteihin Tulosta sivu
Tässä reseptissä käytetyt tuotteet
Reseptin ravintosisältö / annos

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Annoskoko 76

Energia 156 kcal

Proteiini 9 g

Hiilihydraatit 12 g

Rasva 8 g

Tyydyttynyt rasva 4 g

Ravintokuitu 1 g

Suola 0.5 g

Sokeri 1 g

Kolesteroli 25 mg

Jätä arvostelu

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *